slusaonica01
livestream01

Radio Pag Nova vatrogasna oprema za DVD Pag

DVD Pag je, u sklopu obnove opreme za svoje dragovoljce, a u suradnji s Gradom Pagom i Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije, kupio vatrogasnu opremu u vrijednosti 65 000 kuna. Od toga je 10 000 kn sponzorirala Vatrogasna zajednica Zadarske županije, a ostatak Grad Pag.


Predsjednik DVD-a Pag Jure Orlić je tom prigodom za Radio Pag izjavio: "Zahvaljujem se gospodinu Željku Šoši kao i gradonačelniku Anti Fabijaniću na uručenim donacijama. Cilj nam je bio uz Javnu vatrogasnu postrojbu Pag opremiti i dobrovoljce DVD-a Pag da mogu djelovati i raditi na požarima i intervencijama otvorenog prostora kao back up Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Radi se o osobnoj zaštitnoj opremi za dvadeset dobrovoljaca. Svaki ima vatrogasne interventne čizme, dvodijelno šumsko odijelo, vatrogasnu kacigu, vatrogasnu lampu, remen, potkapu, rukavice i ruksak da se jednostavno mogu s opremom transportirati gdje god bude potrebno na ovom dijelu županije."
Zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić je za Radio Pag rekao: "Radi se o vrijednoj donaciji koju naš DVD dobiva. Naši članovi DVD-a imaju bogatu povijest i mislim da će im ova oprema dobro doći i te da će u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom moći pristupiti intervencijama i gašenju požara."
O nabavi nove opreme, zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša je za Radio Pag rekao: "Mi smo, naravno, pomogli za nabavu opreme. Iako je u Pagu sada i Javna vatrogasna postrojba, DVD je tu po tradiciji i uskočit će kad treba, tako da mogu zajedno odgovoriti svim zadaćama što se tiče vatrogasnog posla. Na kraju krajeva, kako je rekao zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić, ovdje je jedna povijest i tradicija jer je DVD-a Pag jedno od najstarijih vatrogasnih društava na području Zadarske županije. Želim im puno uspjeha u radu i dobru suradnju s Javnom vatrogasnom postrojbom. Pozivam i gradonačelnika i dva načelnika općina koji su suosnivači Javne vatrogasne postrojbe da vode računa kako imaju Javnu vatrogasnu postrojbu koja odgovara svim zadaćama, ali isto tako da ih financijski prate. Ove godine će biti malo teže, ali već od sljedeće godine tvrdim da ću se izboriti da dobiju kao i sve druge postrojbe oko 3,5 milijuna kuna da mogu funkcionirati, a da im gradovi i općine ne moraju izdvajati velika sredstva."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK