slusaonica01
livestream01

Radio Pag Izgradnja pretovarne stanice kod Gorice na Pagu

Završava se prva faza uređenja Pretovarne stanice kod naselja Gorica na Pagu koja je dio cjelovitog rješavanja gospodarenja otpadom u Zadarskoj županiji. Gradsko vijeće Grada Pag je 2015. godine donijelo odluku za izgradnju Pretovarne stanice kod Gorice, a odluci je prethodila javna rasprava u trajanju od 30 dana. Investitor projekta je tvrtka EKO d.o.o. za gospodarenje otpadom Zadarske županije, koja je 2017. godine ishodila građevinsku dozvolu.

Pretovarna stanica nalazi se oko 800 metara južno od naselja Gorica, uz cestu Gorica-Povljana. Mještani Gorice bunili su se zbog izgradnje Pretovarne stanice na svojem području navodeći, među ostalim, kako se, zbog velike izloženosti meteorološkim uvjetima, osobito buri, otvara mogućnost za razbacivanje otpada i širenje neugodnih mirisa po širem okolnom prostoru. Naveli su i kako u naselju Gorica stalno živi 90-tak mještana, dok se u ljetnim mjesecima taj broj i udvostruči, a stanovništvo Gorice pretežito se bavi ekstenzivnim stočarstvom, što bi, kako su naveli, moglo biti ugroženo zbog izgradnje Pretovarne stanice. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao kako će se poduzeti sve za stvaranje što sigurnijih uvjeta za materijal koji dolazi u Pretovarnu stanicu.
"Premda to nije u nadležnosti Grada Paga, učinit ćemo sve kako bi se dio Pretovarne stanice koji je sada otvoren, uredi kao zatvoreni prostor," rekao je gradonačelnik Fabijanić.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK