slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ante Fabijanic

Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić objavio je priopćenje za javnost u kojem navodi: "Nisam se želio dalje baviti problemima koji su povezani s izgradnjom Dječjeg vrtića u Pagu i nemam se vremena baviti politikanstvom. Radimo na projektima važnima za Grad Pag i sve građane Grada Paga i to je sada najvažnije.

Međutim, zbog javnosti u Pagu moram reći nešto o priopćenju vijećnika Željka Maržića. On kaže da iznosim neistine i da lažem. Ali, ne kaže što je u onome što sam iznio o cijeni izgradnje vrtića neistina. Samo ponavlja kako su moji navodi neistiniti. Međutim, stojim kod svojih navoda. Dječji vrtić košta Grad Pag preko 30 milijuna kuna. On dobro zna da je to tako. Zna sigurno i što se i zašto radilo i izvan glavnog ugovora. Da ne spominjem što je sve napravljeno nekvalitetno i u to mi sada moramo stalno ulagati, najprije u izmjenu ograde, popravak fasade i tako dalje. Neka javno kaže zašto je poništen prvi projekt, koji je skupo plaćen, a onda je napravljen novi, opet skupo plaćen. Za izgradnju vrtića je podignut kredit od 10 milijuna kuna, a koji s kamatama iznosi 13, 8 milijuna kuna. To opterećuje Grad Pag za deset godina i to dugovanje je ostavio drugima.

Neka sam zbroji koliko je sve to koštalo Grad Pag i koliko će još koštati. Pitam ga i zbog čega je izvođač radova na vrtiću, tvrtka HM PATRIA, pokrenula spor protiv Grada Paga za dodatne radove na vrtiću od preko 4, 5 milijuna kuna plus troškovi. On sigurno zna pravu istinu o tome. Na ovaj način, javno, pred svim Paškinjama i Pažanima, pozivam Maržića neka navede što nije istina u mojim navodima. On spominje i prodaju zemljišta u Košljunu, gdje mene naziva krivcem za dugovanje koje je nastalo. Zato ga moram podsjetiti da su i on i dva njegova vijećnika, na dvije sjednice Gradskog vijeća, digli ruku za tu prodaju. Znači, bili su za prodaju. On dobro zna da se novcem, dobivenim od prodaje zemljišta u Košljunu, platilo radove na mostu na Katine. Ako je to zaboravio neka dođe po zapisnike sa tih sjednica Gradskog vijeća, on i neki drugi koji se sada prave senilni. Isto tako mu mogu reći da sam podigao gradski proračun u odnosu na njega oko 8 milijuna kuna i da nikome nisam opraštao dugove, a on je to činio.

Može doći po zapisnike, ako je to zaboravio. Volio bih da je Maržić sa svojim radom postigao veći postotak u legalizaciji zgrada na području Grada Paga. Da je svoj posao radio kako treba dizao bi postotak broja legaliziranih zgrada, a ne da po tome budemo skoro zadnji ili zadnji u Hrvatskoj. Pozivam ga da javno kaže na koji način je uknjižio zemljište na Rupi koje bilo u vlasništvu Grada Paga. Tamo je bio kanal oborinskih voda koji je zatrpan i igralište. Neka javno kaže kako je to gradsko zemljište promijenilo vlasnika.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK