slusaonica01
livestream01

Radio Pag Grad Pag sporovi

Grad Pag, na temelju pravosnažnih sudskih presuda i ovrha duguje gotovo 30 milijuna kuna i godišnje plaća 3 milijuna kuna na temelju sudski određenim mjesečnih obroka. Neki sporovi, iz kojih su proizašla dugovanja, stari su i do trideset godina. Uz neka manja dugovanja, najvažnija su ona što su proizašla iz spora zbog nekadašnjeg kluba Olympico na Lokunji, spora zbog zemljišta u Košljunu i kreditnog dugovanje za izgradnju vrtića. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je na upit o dugovanjima Grada Paga za Radio Pag rekao kako su ta dugovanja doista velika, ali i to da je proračun stabilan.


"Istina je, dugovanja su velika," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Od kada sam ja gradonačelnik vodilo se dvadeset osam teških sporova, jer sam naložio sam da se to rješava, a radilo se o starim sporovima. Moram naglasiti da Grad Pag nije izgubio niti jedan spor, dobio je svih dvadeset osam sporova. Međutim, problem su dva spora, za Olympico i Košljun, a mislim da ni ta dva dva spora ne bi bili izgubljeni da se postupilo drugačije. Problem je što su odvjetnici Grada Paga priznali tužbene zahtjeve i tako su sporovi izgubljeni i nastala su ta velika dugovanja."
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako je gradski proračun ipak stabilan.
"Imamo stabilan proračun i to je najvažnije," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "Redovito plaćamo sve obveze, nemamo zaostataka, a u gradskoj upravi i u gradskim tvrtkama nismo uveli nikakve mjere. Nije bilo otpuštanja radnika, dapače, zaposlili smo tridesetak novih radnika. Nismo posustali od planiranih projekata, uređuje se Dom kulture, uređen je dio zgrade škole, radi se rotor, uređuje se plaža Prosika, reciklažno dvorište, popravljaju se biciklističke staze, uređuje se sportski centar s parkiralištem na Lokunji i još dosta toga. Dakle, puno se radi. To smatram velikim uspjehom, ali u početku nije bilo lako. Posebno nije bilo lako jer nam se, kao i cijelom svijetu, uz ta velika dugovanja, dogodila i pandemija korone. Tada su uvedene epidemiološke mjere i prihodi proračuna su pali za dvije trećine. Tada nije bilo lako. Pitali smo se što i kako dalje. Ipak, korak po korak, uspjeli smo stabilizirati proračun. Ali, moram priznati da nije bilo lako. "
Gradonačelnik Fabijanić je rekao kako se neka dugovanja uspjelo smanjiti, a neka potraživanja naplatiti, što je dodatno pomoglo u stabiliziranju proračuna.
"Naš stav je bio da nećemo odustajati," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "I kada je bilo najteže nismo stali nego smo gledali u budućnost i vjerovali smo kako možemo uspjeti. Danas sam zadovoljan gradskim proračunom, a smatram da može biti još veći."
Jedna sjednica Gradskog vijeća Grada Paga bila je gotovo u cijelosti posvećena upravo dugovanjima Grada Paga. Na upit Daria Graša, predsjednika Gradskog vijeća Grada Paga, upućenog Diogenu Šuljiću, pročelniku za proračun i financije, koliko Grad Pag godišnje plaća zbog tih dugovanja, pročelnik Šuljić je rekao kako se godišnje plaća 3 milijuna kuna. Dugovanja su, rečeno je, bila još veća, ali se dio duga smanjio redovnim mjesečnim obročnim plaćanjem.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK