slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ivan Dabo

U Gradskoj vijećnici Grada Novalje održan je sastanak Ličko-senjskog župana Darka Milinovića i gradonačelnika Grada Novalje Anta Daba s ravnateljem Osnovne škole Aleksijem Škuncom te predstavnicima Školskog odbora, Učiteljskog vijeća, Vijeća roditelja i sindikalnog povjerenika.

Na sastanku je razmatrana problematika dvosmjenskog rada u OŠ “Antuna Gustava Matoša” u Novalji te projekt “Rekonstrukcija, dogradnja i nadogradnja školske zgrade” novčanim sredstvima Ličko-senjske županije i Grada Novalje jer, kako je istaknuto, mogućnosti da se radovi financiraju EU sredstvima vrlo su male. Prema rečenome na sastanku, u planu je osigurati proračunska sredstva u 2022. godini, kada bi se i realizirao projekt nadogradnje Osnovne škole. Na to su reagirali iz novaljskog HDZ-a čiji je kandidat za gradonačelnika Ivan Dabo Đono u podužoj objavio prozvao aktualnu vlast optužujući ih da su tim sastankom obmanili učenike, djelatnike škole, roditelje i cjelokupnu javnost.
“Dobro jutro gospodine gradonačelniče, dobro jutro gospodine župane, nakon buđenja iz zimskog sna izazvanog cvrkutom učenika nižih razreda, njihovih učitelja i roditelja koji vam svojim upornim vapajima za jednosmjenski rad zadaju probleme. Očito biste se i dalje oglušivali da nije predizborno vrijeme i želite sebi pripisati jeftine političke poene. Stvarno je epohalna izjava vas, tobože, odgovornih dužnosnika “da će za najduže godinu i pol sva djeca ići u prvu smjenu”. Još upitnije je da će župan Milinović i gradonačelnik Dabo zajednički sufinancirati taj projekt koji do sada nikada nisu spominjali, niti su u financijskim planovima grada i županije za to predvidjeli financijska sredstva”, naglašava HDZ-ov kandidat za gradonačelnika. Ivan Dabo Đono je uvjerenja da do svibnja 2022. godine neće biti moguće započeti radove najavljene na sastanku župana i gradonačelnika, a na kojemu je rečeno da već od sutra kreću aktivnosti vezane za izradu projektne dokumentacije nadgradnje škole.
“Da se sutra otpočne s izradom projektne dokumentacije, projektni zadatak neće biti izrađen barem još za petnaestak dana. Nakon toga ide natječaj za izbor projektanta. S obzirom na izbore, teško da će isti biti izabran prije raspuštanja Županijske skupštine – znači tek na ljeto. Sama građevinska dozvola ne može biti gotova do Nove godine. Onda slijedi donošenje proračuna, pa raspodjela, pa natječaj za izvođače. Realno, prije svibnja iduće godine ništa od izvođenja. Jasno je da obmanjujete učenike, djelatnike škole, roditelje i cjelokupnu javnost”, navodi Dabo Đono, dodajući kako je njegov tim već posjetio resnornoga ministra i državnog tajnika zaduženog za financije.
“Iznijeli smo prioritet za rješavanje ovog problema. Od njih smo dobili garanciju za realizaciju ovog projekta. Javni poziv ministarstva za dodjelu europskih sredstava sprovest će se do kraja godine. Mi ćemo uz punu potporu resornog ministarstva realizirati ovaj projekt, a već krajem 2021. godine i započeti s izvođenjem radova. Da mislimo ozbiljno, i da jedino mi možemo biti garancija te realizacije, prilažemo i potrebitu dokumentaciju. Na radost djece i školskog osoblja, na zadovoljstvo roditelja, veselimo se realizaciji ovog potrebitog, kapitalno-obrazovnog projekta”, poručio je Ivan Dabo Đono.

Izvor: Glas otoka

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK