slusaonica01
livestream01

Radio Pag HDZ Grada Novalje o skoli

Ivan Dabo Đono, predsjednik GO HDZ-a Grada Novalje i kandidat za gradonačelnika Grada Novalje, navodi kako HDZ ima gotov projekt, građevinsku dozvolu i potvrdu resornog ministarstva da će prioritetno, u cijelosti od oko 26.000.000,00 kuna financirati rekonstrukciju i nadogradnju O.Š. A.G. Matoš u Novalji.


"Uporno i sistematski radimo kako doprinijeti razvoju školstva i olakšati rad djeci, školskim djelatnicima i roditeljima," rekao je Ivan Dabo Đono. "Do sada je izrađena projektna dokumentacija, ishođena građevinska dozvola, te je projekt apliciran resornom ministarstvu. Naše izaslanstvo posjetilo je resornog ministra i državnog tajnika zaduženog za financije te smo im iznijeli prioritet za rješavanje ovog problema. Od njih smo dobili garanciju za realizaciju ovog projekta. Javni poziv ministarstva za dodjelu europskih sredstava sprovest će se do kraja godine. Mi ćemo, uz punu potporu resornog ministarstva, realizirati ovaj projekt, a već krajem 2021. godine i započeti s izvođenjem radova. Da mislimo ozbiljno, i da jedino mi možemo biti garancija te realizacije, prilažemo i potrebitu dokumentaciju. Na radost djece i školskog osoblja, na zadovoljstvo roditelja, veselimo se realizaciji ovog potrebitog, kapitalno-obrazovnog projekta."
Ivan Dabo Đono je naveo kako se, na radnom sastanku župana Darka Milinovića i gradonačelnika Ante Dabe s ravnateljem škole, Aleksijem Škuncom i predstavnicima Školskog odbora, Učiteljskog vijeća i Vijeća roditelja, čula izjava da će najduže za godinu i pol dana sva djeca školu polaziti u prvoj smjeni.
"Nevjerojatno je, upravo paradoksalno," rekao je Ivan Dabo Đono. "Dobro jutro gospodine gradonačelniče, dobro jutro gospodine župane, nakon buđenja iz zimskog sna, izazvanog cvrkutom učenika nižih razreda, njihovih učitelja i roditelja koji vam svojim upornim vapajima za jednosmjenski rad zadaju probleme. Očito biste se i dalje oglušivali da nije predizborno vrijeme i želite sebi pripisati jeftine političke poene! Stvarno je epohalna izjava vas, tobože, odgovornih dužnosnika „da će za najduže godinu i pol sva djeca ići u prvu smjenu“. Još upitnije je da će župan Milinović i gradonačelnik Dabo zajednički sufinancirati taj projekt koji do sada nikada nisu spominjali, niti su u financijskim planovima grada i županije za to predvidjeli financijska sredstva. I kažu: „od sutra kreću aktivnosti vezane za izradu projektne dokumentacije nadgradnje škole koju će financirati županija“. Da se sutra otpočne s izradom projektne dokumentacije, projektni zadatak neće biti izrađen barem još za petnaestak dana. Nakon toga ide natječaj za izbor projektanta. S obzirom na izbore, teško da će isti biti izabran prije raspuštanja Županijske skupštine – znači tek na ljeto. Sama građevinska dozvola ne može biti gotova do Nove godine. Onda slijedi donošenje proračuna, pa raspodjela, pa natječaj za izvođače. Realno, prije svibnja iduće godine ništa od izvođenja. Jasno je da obmanjujete učenike, djelatnike škole, roditelje i cjelokupnu javnost."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK