slusaonica01
livestream01

aa 02 1

Ministarstvo pravosuđa i uprave RH očitovalo se na predstavku Daria Graša, predsjednika Gradskog vijeća Grada Paga u kojoj Grašo navodi kako mu je "onemogućen uvid u dokumentaciju financijskog poslovanja jedinice nad kojom Gradsko vijeće obavlja nadzor". U očitovanju Ministarstva pravosuđa i uprave navodi se kako se radi o nesuradnji između gradonačelnika i predsjednika Gradskog vijeća te kako to prelazi okvire djelokruga ministarstva.


"Međusobna suradnja tijela jedinice lokalne samouprave je pitanje koje ovisi isključivo i jedino o samim tim tijelima, " navodi ministarstvo.
Ministarstvo navodi kako vijećnicima treba biti omogućen nesmetano obavljanje dužnosti što se ostvaruje, na primjer, davanjem odgovora na vijećnička pitanja, dostavom podataka koje je vijećnik zatražio i slično.
"Međutim prilikom dostave podataka potrebno je voditi računa o vrsti podataka te eventualnoj zaštiti tajnosti pojedinih podataka," navodi ministarstvo.
Zamoljen za komentar, Dario Grašo, predsjednik Gradskog vijeća Grada Paga je za Radio Pag rekao kako postoje nepravilnosti u suradnji gradonačelnika i njega, kao predsjednika Gradskog vijeća Grada Paga te kako će ta tema biti jedna od točaka iduće sjednice Gradskog vijeća.
"Činjenica je da sam, kao predsjednik Gradskog vijeća morao dobiti podatke koje sam tražio i to proizlazi iz očitovanja ministarstva, ali je gradonačelnik to onemogućio. Gradonačelnik je u medijima lagao da nismo raspravljali o tome. Istina je da smo imali više sastanaka, a na jednom smo samo o tome i razgovarali. O tome postoji i svjedok koji to može potvrditi," rekao je Dario Grašo.
Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je rekao da, u sladu s očitovanjem ministarstva, Dario Grašo ne može dobiti dokumente koje traži.
"Sukladno odluci Ministarstva uprave on nema pravo dobiti dokumente, niti će ih dobiti," rekao je gradonačelnik Fabijanić. "On dokumente traži kako bi došao do podataka o raznim dugovanjima pojedinaca i kako bi on i njegovi suradnici s time manipulirali u predizborne svrhe. To su dokumenti Grada koji se odnose na konkretne osobe i njihov odnos prema Gradu i to se ne može davati. Dario Grašo je četiri godine bio zamjenik gradonačelnika i imao je mogućnost to objavljivati, ali nije objavljivao. Sada, kada su izbori, bi to objavljivao. Nije dobio potvrdu onoga što je tražio od ministarstva jer bi tako ulazio u ovlasti gradonačelnika. On iznosi neistinu i obmanjuje javnost. Grad Pag u mojem mandatu nije nikoga štitio niti je ikome radio kakve ustupke. U svojem mandatu proveo sam tri puta više ovrha od njih, uveo red u naplati potraživanja od svih dužnika i nikome nije oproštena niti jedna lipa. Neka on kaže kome su oni opraštali dugove. Radimo transparentno, a to potvrđuje i nagrada za najtransparentniji proračun u Republici Hrvatskoj. To se nije dogodilo u njegovom mandatu, nego u našem. Kao i do sada, i dalje ćemo biti otvoreni i transparentni prema građanima."

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK