slusaonica01
livestream01

Radio Pag Odvjetnik Darko Marzic

Poštovano Uredništvo,
Ovim putem demantiram lažne navode Ante Fabijanića objavljene u Vašem mediju 16.03.2021., te tražim objavu demantija.
Prvo, grad Pag sam zastupao u više sudskih predmeta tijekom proteklih desetljeća (i mandata niza gradonačelnika), te u svim predmetima (osim Jović) ostvario uspjeh.
Vjerojatno je samo to, a ne nešto sumnjivo, potaknulo g. Željka Maržića da me angažira na samom kraju postupka „Jović“, kako bih pokušao spriječiti da sud usvoji rezultate nepovoljnih vještačenja.
Drugo, neistinita je Fabijanićeva insinuacija da bi u predmetu „Jović“ tada bila sklopljena nekakva nepovoljna nagodba.


Naprotiv, nije sklapana nagodba, nego je sud donio presudu, kojom je usvojio zahtjev g. Jovića po nepovoljnim vještačenjima, odbijajući moj prijedlog za novo vještačenje, a sve uz obrazloženje da raniji odvjetnik istima nije prigovorio.
Treće, neistinit je i Fabijanićev navod (cit.) „Nikako mi nije jasno i tražili smo u papirima na koji način je odvjetnik priznao tužbeni zahtjev koji je bio 15 milijuna kuna za Jovića“.
Naime, zahtjev g. Jovića odvjetnik (Maržić) nije priznao, nego ga je sud dosudio zbog gore navedenih vještačenja, a ja sam na tu presudu izjavio - žalbu.
Kad je pristigla nepovoljna drugostupanjska presuda, Fabijanić mi je ubrzo nakon stupanja na funkciju, otkazao punomoć, tako da sam mu ja predao samo skicu narednog pravnog lijeka – Revizije Vrhovnom sudu RH.
Koliko znam, revizija je u rješavanju/suđenju na Vrhovnom sudu RH i čeka se konačna odluka suda.
O svemu navedenom je, nizom mojih dopisa, obaviješten i Ante Fabijanić i Gradsko vijeće, pa je zlonamjernost ovih Fabijanićevih lažnih navoda i više nego očita.
Ako moje dopise Fabijanić, iz bilo kojih razloga, nije uspio pročitati ili razumjeti, te ukoliko su oni moguće bili malo preopširni, Grad Pag je dovoljno ekipiran da su se Fabijaniću ti tekstovi mogli i protumačiti – ako je to zatražio.
Zbog dnevnopolitičkih se razloga tema „Jović“ učestalo pojavljuje u Pagu, pa na Fabijanićeve i ine laži do sada nisam reagirao, nego sam ih omalovažavajući ignorirao, jer se u politički „život“ Grada Paga se nikada ne petljam, niti ću Grad Pag više odvjetnički zastupati.
Međutim, ne mogu dopustiti blaćenje mojih osobnih ili stručnih referenci od strane osobe kakva je - svima nama jako dobro poznati - Ante Fabijanić.

S poštovanjem,

Darko Maržić, odvjetnik

MARŽIĆ I PARTNERI – odvjetničko društvo d.o.o.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK