slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ivan Dabo Novalja

Ivan Dabo Đono, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Novalje, navodi kako je žalosno da Grad Novalja polako gubi službe i servise koji su godinama osnivani u teškim vremenima da bi građanima pružili potrebne usluge, uz to dodajući kako su nekada građani Novalje imali sve upravne institucije, čak i Ured za pomorstvo, a danas prijeti da se sve to izgubi.

 

„Za svaku sitnicu ćemo biti prisiljeni odlaziti u Senj, Gospić i Otočac. Očito ćemo morati uvesti autobusnu liniju da svakog dana pedesetak Novaljaca krene preko trajekta u druga središta županije. Na taj način Grad Novalja i njezini građani izgubit će ono na što su bili najponosniji, a to je visoka razina učinkovitosti servisa građanima i upravna usluga u krilu naroda kako je bila najavljena ranih devedesetih godina,“ navodi Ivan Dabo Đono.

Za gradonačelnika Grada Novalje Antu Dabu kaže da nije primijetio kako mu građani kucaju na zatvorena vrata matičnog ureda već godinu i tri mjeseca, a svaki dan prolazi pokraj zatvorenog ureda koji svoja vrata otvara jednom tjedno od 8 do 12 sati, kada iz Perušića doputuje matičar koji “privremeno” rješava zahtjeve građana u Novalji. Naime, od prvog dana 2020. i nakon odlaska u mirovinu dotadašnjeg matičara, Novalja nema referenta u jednoj od ključnih službi građana.

„Stanovnici našega Grada tako već godinu i tri mjeseca ne mogu prijavljivati rođene ni umrle, osim srijedom. I to ako srijedom nije neki blagdan ili neradni dan. Ne mogu planirati vjenčanja, osim srijedom, ne mogu ažurirati stanje svojih udruga niti provjeriti nalaze li se u popisu birača, osim srijedom. Srijeda je magična riječ za matični ured u Novalji”, ističe HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Novalje.

Ivan Dabo Đono se dotiče i ličko-senjskog župana Darka Milinovića za kojega kaže da je upoznat sa situacijom, ali da se on ne želi zamarati ovim problemom.

“Naš LIPI župan napravio je još jednu stvar, očito uz blagoslov čelnog čovjeka Grada Novalje, jer ako se nisi protivio znači da si dao blagoslov, pa tako sukladno Pravilniku o unutarnjem redu upravnih tijela Ličko-senjske županije, od 28. veljače 2020.godine, u matičnom uredu Novalja više neće raditi upravni referent s visokom stručnom spremom koji bi vodio registar udruga kao i popise birača, nego će jednog lijepoga dana biti zaposlen “obični” matičar koji će rješavati samo potrebe građana kod upisa u knjigu rođenih, umrlih, vjenčanih, a sve ostalo poput upisa i provjere popisa birača ili registracije udruga rješavat će se u Županiji. Tako će sada za svaku promjenu u nekoj udruzi, a koje su brojne na području našega grada, poput kulturno umjetničkih društava ili sportskih udruga, čelni ljudi tih udruga morati putovati u Otočac, a građani da bi provjerili mogu li glasovati, morat će putovati u Gospić”, upozorava i pita se zaslužuje li Novalja takav odnos.


Izvor: glasotoka.hr

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK