slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ivan Dabo Dono Novalja

Ivan Dabo Đono, predsjednik GO HDZ-a Grada Novalje i kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Novalje, izdao je priopćenje u kojem navodi

: U cijelosti odbacujem obraćanje gradonačelnika Novalje Anta Daba, u priopćenju javnosti zbog učestalih objeda i medijskih napada sličnih klasičnom linču. Umjesto da odgovori na prozivke, on se u svom demantiju bavi sa mnom i HDZ-om na temu nekih novinskih navoda koji ga optužuju, a njega smetaju. Moja poruka je – bavite se sa sobom, a predmetna objava je jeftino politikanstvo za koje permanentno zloupotrebljava službenu stranicu Grada.
Također bih demantirao da je vlasnik navedenog portala medijski pokrovitelj HDZ-a. Niska je neetična kultura riječi kojom se služi u obračunu s dotičnim novinarom, a terminologija koju koristi g. Ante Dabo nije primjerena ni ulici, a kamo li građanima Grada Novalje.
Kaže da je većini nas poznat način na koji obnaša ovu tešku i časnu dužnost, te nastavlja: „nikada nisam, za razliku od mojeg prethodnika, koji pod svaku cijenu želi biti gradonačelnik...“. Pitam se, zar je grijeh kandidirati se za funkciju gradonačelnik? Da se njega pita, on bi mi to svakako uskratio. Međutim, pitat će se građane Novalje u jednoj demokratskoj proceduri, a to su lokalni izbori 16. svibnja 2021. godine.
Pripisuje mi stjecanje osobne imovinske koristi, te spominjući svoja i ženina iznadprosječna primanja, utvrđuje da je njihov imovinski status za razliku od moga razmjeran njihovim primanjima. Ističem da je Ministarstvo financija – Porezna uprava po prijavi iz 2012. godine protiv mene pokrenulo postupak, te je Rješenjem iz 2013. godine predmetni postupak obustavljen, jer je utvrđeno da nema nesrazmjera između primitaka i stečene imovine.
Neka g. Ante Dabo izvijesti javnost koliko je kaznenih prijava podnio u mojem zadnjem mandatu protiv mene, on osobno i sa svojim ortacima. Iz kojih su se sredstava plaćali ti pomagači (ili što im je priljubljeno) koji su požurivali kaznene prijave, koje su naravno odbačene, a „hrabrosti“ za potpisati i preuzeti progon, naravno, nije bilo. Sve insinuacije g. Anta Daba su proizvod njegove harange na mene, a on je samo glasan, bez argumenata i uvijek iza nečijih leđa (nekada HDZ, Most, Bura, Lipo..). Da se zaključiti da mu izraz „zakonito“ nije bio u obvezi naučiti u svom obrazovanju, već izraz „umješnost“.
Vođenje NK Novalje bilo je na ponos svih Novaljaca. Za vrijeme mog obnašanja uloge čelnog čovjeka kluba ostvareni su najveći rezultati - pobjednik II. HNL lige i igranje kvalifikacija za ulazak u I. HNL ligu. Takva orijentacija kluba rezultirala je i financijskim efektima, poput transfera Lovre Kalinića u iznosu od 40 000 eura u korist kluba. A gdje je klub sada?
Drago mi je da hvalite mladu i stručnu gradsku upravu. To je temelj uspješnog funkcioniranja, i to je u redu. Ali na lokalnim izborima, 16. svibnja 2021. godine, neće se glasovati o njima, već o Vama. Zašto ih uporno pokušavate uvlačiti u svoje političke, zakulisne igre? Njihova radna mjesta su zagarantirana, a Vi ste izloženi demokratskim izborima.
Nadalje tvrdite: „Od nedavno lokalni HDZ, na čelu s bivšim gradonačelnikom uporan je u unošenju novih podjela – u našu malu zajednicu, i pokušaja povratka u prošlost“. Dragi građani, ne nasjedajte lažnim prorocima i kvazi misliteljima u vaše ime. Ne bojte se, jer na veliku žalost naša prošlost bila je bolja nego naša sadašnjost, a ne daj Bože da ponovno izaberete Anta, tek nam je neizvjesna budućnost? Izbor je vaš, samo vaš!
Poruke upućene meni s Vaše strane, samo su odraz Vaše nesigurnosti i straha. A što se tiče Vašeg osobnog veselja sučeljavanju kandidata, koje bi se održalo u kulturnom domu Gozdenica, podsjeća me na borbe gladijatora u arenama. Apropo Vašeg mentalnog sklopa, vrijeđate građane Novalje nudeći im kruha i igara. Ako Vam je motiv izgradnje bio arena za sučeljavanje, a ne da to bude hram kulture onda ste promašili plemenitost izvorne ideje koju sam i sam zagovarao realizacijom tog objekta. Naši građani prerasli su Vaše intelektualne akrobacije, pročitali su Vas.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK