slusaonica01
livestream01

Radio Pag Stozer civilne zastite Zadarske zupanije

Na sastanku Stožera civilne zaštite Zadarske županije od 24. ožujka, donesena je preporuka da se od ponedjeljka, 29. ožujka 2021. godine, u svim višim razredima osnovnih škola te u srednjim školama na području Zadarske županije, osim završnih razreda, nastava odvija prema C modelu. S obzirom da idući tjedan počinju Uskrsni praznici, učenici bi nastavu prema C modelu imali samo 4 dana jer su praznici do 11. travnja 2021. godine. Ovisno o razvoju epidemiološke slike i drugim relevantnim okolnostima predloženi modeli mogu se mijenjati nakon završetka proljetnog odmora učenika.


Naime, u proteklom razdoblju koronavirusom zarazio se veći broj učenika srednjih škola, ali i učenika viših razreda osnovnih škola, a veliki je broj i u samoizolaciji. Također, zbog povećanja broja zaraženih, posebno među radno aktivnim stanovništvom, Stožer Civilne zaštite Zadarske županije poslat će prijedlog Stožeru Civilne zaštite RH da donese Odluku o zabrani posjeta domovima za stare i nemoćne za područje Zadarske županije, a koja će biti na snazi u idućih mjesec dana, počevši od ponedjeljka 29. ožujka 2021.
Iako epidemiološka slika Zadarske županije još uvijek nije alarmantna, svakako je upozoravajuća jer se broj zaraženih osoba svakoga dana povećava, posebno onih sa težom kliničkom slikom koji su hospitalizirani, a pripadaju populaciji mlađe i srednje životne dobi.
Državni inspektorat, policijska uprava i Ravnateljstvo civilne zaštite svakodnevno su na terenu u nadzoru ugostiteljskih i drugih objekata, te izdaju usmena rješenja ili prekršajne naloge za kršenje mjera koje su najvećim dijelom primijećene kod ugostiteljskih objekata.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK