slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ante Cemeljic

Ante Čemeljić, direktor Komunalnog društva Pag je za Radio Pag rekao kako mu je neshvatljivo da Dario Grašo, kandidat za gradonačelnika Grada Paga, u svojoj objavi na društvenim mrežama, brani interese Općine Povljana i ide protiv interesa Grada Paga te da se ponaša kao da je kandidat za načelnika Općine Povljana, a ne gradonačelnika Grada Paga.

Grašo je, naime, na društvenim mrežama postavio objavu u kojoj, među ostalim, navodi kako je Komunalno društvo Pag odbilo dati suglasnost na Posebne uvjete za projekt kojim bi Povljana, ali i područje Turnića do Maletinca, dobila mogućnost spajanja na magistralni vod koji Pagu donosi vodu s područja Like. Dario Grašo dalje navodi: "Navodno je razlog taj da bi Pag dobio manje vode te je bio strah za opskrbu u ljetnim mjesecima. Gospodo draga, otok će u narednom periodu planiranim projektima imati sasvim dovoljno vode, te ste ovim potezom onemogućili vodu Povljani na koju, kao suvlasnik u Vodovodu Hrvatsko primorje, ima pravo, a zaustavili razvitak područja Turnića do Maletinca, koje bi s izgradnjom manje vodospreme, dobila mogućnost za vodom."
Ante Čemeljić navodi kako bi mu imalo logike da to traži kandidat za načelnika Općine Povljana, ali ne i kandidat za gradonačelnika Grada Paga.
"Gospodin Grašo traži da se Općini Povljana omogući veća opskrba vodom na štetu građana Grada Paga i to stvarno nema nikakve logike," rekao je Ante Čemeljić. "Kada bi se dozvolilo ovo što sada traže, to bi značilo da bi polovica Grada Paga dobivala vodu nakon Povljane, što je poseban problem u ljetnim mjesecima kada su veće količine vode svima potrebne. Grad Pag bi dobivao vodu nakon što se napuni vodosprema u Općini Povljana."
Čemeljić je rekao kako Komunalno društvo Pag dozvoljava protok vode prema Općini Povljana kada god to Općina Povljana zatraži. Problem je, kaže Čemeljić, u tome što Općina Povljana želi izgraditi vodovodni sustav po kojem bi voda s kopna najprije dolazila u Općinu Povljana, a onda u Grad Pag.
"Međutim, ako bi se to napravilo, Općina Povljana bi u bilo kojem trenutku mogla uzeti vode više nego joj pripada i tu se ništa ne bi moglo napraviti. Kada bi se to dogodilo, Grad Pag bi ostao bez vode. Dario Grašo to podržava i to je neshvatljivo," rekao je Čemeljić.
Čemeljić je naveo kako je netočno da Komunalno društvo Pag brani ili da ima namjeru uskraćivati vodu bilo kojem stanovniku otoka Paga.
"Naprotiv, Komunalno društvo Pag sustavno i kontinuirano radi na tome da svaki mještanin otoka Paga u svakom trenutku ima dovoljnu količinu zdravstveno ispravne vode," rekao je Čemeljić.
U svojoj objavi Dario Grašo spominje područje od Maletinca do Turnića, a Ante Čemeljić navodi kako i u tome Dario Grašo govori protiv interesa Grada Paga.
"Turnić i Maletinac spadaju pod lokalnu samoupravu Grada Paga i ne može im Općina Povljana isporučivati vodu. Vod koji se spominje je magistralni te se na njega, po zakonu, ne smiju spajati korisnici, već jedino i iskljućivo vodosprema," rekao je Ante Čemeljić. "Dakle, teoretski, kada bi Komunalno društvo Pag dozvolilo izgradnju ovog voda, Općina Povljana bi trebala dovesti poseban vod od vodospreme natrag do Maletinca, odnosno Turnića, što ne smiju, jer se radi o području Grada Paga."
Čemeljić je rekao kako je u izradi projektna dokumentacija i ona predviđa sustavno rješenje vodoopskrbe naselja Gorica i turističke zone Maletinac, a predviđa izgradnju VS Gorica i lokalnu dstribucijsku mrežu.
"Zanimljivo je kako gospodin Grašo spominje razvitak Maletinca i Turnića, on za čijeg mandata je tamo predviđeno reciklažno dvorište, odnosno smetlište na kojeg će cijeli otok dovoziti svoje smeće. Možda gospodin Grašo ima u planu neki oblik komunalnog turizma, nešto kao da naši gosti hvataju najlonske vrećice i drugo smeće za vrijeme bure," rekao je Čemeljić.
Čemeljić je naveo kako Komunalno društvo Pag radi potpuno otvoreno i za sve informacije i nejasnoće stoji svima na raspolaganju.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK