slusaonica01
livestream01

Radio Pag Simica Ticic iz Povljane najstarija na otoku Pagu

Šimica Tičić iz Povljane, koju svi u Povljani zovu baka Šimica, najstarija je žena na otoku Pagu i najstarija stanovnica Povljane ikada. U subotu 22. svibnja baka Šimica obilježila je stoti rođendan. Rođena je 22. svibnja 1921. godine, a ponešto o njezinom životu za Radio Pag je ispričao njezin sin Marijan s kojim Šimica Tičić živi.


„Mama je 60 godina živjela u braku s mojim ocem, do njegove smrti. Do svoje 40. godine nije imala struju u kući, a dane je provodila radeći u polju, radila je teške poslove i jela je prirodnu hranu,“ rekao je Marijan Tičić.
Baka Šimica, uz sina Marijana s kojim živi, ima i kčer Ružarku. Imala je još jednog sina, Predraga, koji je umro. Ima 4 unučadi i 8 praunučadi. Marijan Tičić brine o svojoj majci, ali mnogo toga ona može i sama, a do pandemije redovito je sama odlazila u crkvu.
„Mogu sama, mogu. Kažu da sam kao da mi je osamdeset. Drago mi je da sam proslavila stoti rođendan, ali voljela bih da slavim petnaesti,“ rekla je baka Šimica uz smijeh.
Načelnik Općine Povljana Predrag Rukavina i pročelnik Branko Škoda posjetili su baku Šimicu Tičić, čestitali su joj 100. rođendan i uručili tortu i cvijeće.
„Baki Šimici smo čestitali i prigodno s njom proslavili njezin rođendan uz tortu. Drago nam je da Povljana ima tako divnu ženu koja se dobro drži i u stotoj. Povljana je ugodno mjesto za život starijim ljudima i trudit ćemo se brinuti kako bi našim starijima život ovdje bude sve kvalitetniji,“ rekao je načelnik Rukavina.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK