slusaonica01
livestream01

Radio Pag Radovi u Rezervatu Dubrava

Projekt uređenja Poučne staze u Posebnom rezervatu šumske vegetacije "Dubrava-Hanzine" u Pagu uskoro će biti završen. Napravljena je Poučna staza koja polukružno obuhvaća cijelu hrastovu šumu Dubrava, a na obalnom dijelu rezervata gradi se vidikovac s kojeg se vidi gotovo cijela Paška uvala, Paška vrata i Velebit. Projekt je vrijedan 550.125 kuna.

Od tog iznosa, preko Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, osigurano je 446.420 kuna, a iz potpore iz proračuna RH 78.780 kuna. Rezervatom šumske vegetacije „Dubrava-Hanzina“ upravlja Javna ustanova Natura-Jadera. U projektu je, kako navode u JU Natura Jadera, previđeno sporadično uklanjanje raslinja i dijelova raslinja radi osiguranja neometanog i sigurnog prolaska posjetitelja. Na dionici poučne staze bit će pet klupa za odmor i informativno-edukacijske ploče. Osnovna namjena poučne staze je edukacija i informiranje javnosti o šumi, održivom gospodarenju šuma i zaštiti šuma i prirode. Projektom će se spriječiti daljnje probijanje puteva i staza i na odgovarajući način označiti već postojeće staze kako bi se zaustavilo daljnje probijanje divljih puteva. Nakon što se napravi u sve planirano, šuma će biti dostupnija za razgledavanje, a istaknut će se vrijednost Posebnog rezervata šumske vegetacije „Dubrava-Hanzina“.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK