slusaonica01
livestream01

fff

Izborom Jasne Magaš (HDZ) za predsjednicu i Davora Fabijanića (MODES) za prvog potpredsjednika Gradskog vijeća Grada Paga konstituirano je Gradsko vijeće na temelju rezultata lokalnih izbora od 16. svibnja ove godine. Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Paga počela je himnom Republike Hrvatske i odavanjem počasti hrvatskim braniteljima minutom šutnje.

Nakon objave imena članova Gradskog vijeća, vijećnici su položili i potpisali prisegu. Do izbora predsjednice i prvog potpredsjednika Vijeća, sjednicu je vodio Stipe Žunić (HDZ). Drugi potpredsjednik Vijeća, koji treba biti iz redova oporbe, nije izabran. Oporba je za drugog potpredsjednika predložila Domagoja Vičevića s Kandidacijske liste grupe birača, međutim , od trinaest vijećnika, samo dva su bila za taj prijedlog. Vladajuća većina nije imala prijedlog za drugog potpredsjednika. Taj prijedlog dostavit će na jednoj od radnih sjednica Gradskog vijeća Grada Paga.
Članovi Gradskog vijeća Grada Paga su:
Iz koalicije „Zajedno za Pag“: Jasna Magaš (predsjednica), Davor Fabijanić (prvi potpredsjednik), Stipe Žunić, Branimir Paro Vidolin, Ana Kuković Borgelott, Franči Bukša, Barbara Kurilić, Vesna Fabijanić i Ana Šćiran, iz Kandidacijske liste grupe birača Željko Maržić i Domagoj Vičević i iz Kandidacijske liste SDP-a Toni Herenda i Mirjana Tičić.
Vijeće je izabralo Mandatno povjerenstvo, a predsjednik Mandatnog povjerenstva Branimir Paro Vidolin je izvijestio vijećnike o rezultatima lokalnih izbora. Prema izvješću, od 3100 birača upisanih u popis birača, glasovalo je 2053 birača, odnosno 66, 23 %. Važećih listića bilo je 1966, odnosno 95, 81 %, a nevažećih listića bilo je 86, odnosno 4, 19 %.
Liste koje sudjeluju u diobi mjesta u Gradskom vijeću Grada Paga su:
-iz koalicije „Zajedno za Pag“, Hrvatska demokratska zajednica-HDZ, Moderna demokratska snaga-MODES, Narodna stranka-Reformisti, nositelj kandidacijske liste Ante Fabijanić, koja je osvojila 1217 glasova, odnosno 61, 90 % čime su dobili devet mjesta u Gradskom vijeću Grada Paga,
-Iz Kandidacijske liste grupe birača, nositelj Kandidacijske liste Željko Maržić koja je osvojila 379 glasova, odnosno 19, 27 %, čime je dobila dva mjesta u Gradskom vijeću Grada Paga,
-Socijaldemokratska partija Hrvatske-SDP, nositelj Kandidacijske liste Toni Herenda, koja je dobila 370 glasova, odnoso 18, 81 % čime je dobila dva mjesta u Gradskom vijeću Grada Paga.
Zbog stupanja na dužnost gradonačelnika Grada Paga, po zakonu miruje mandat Anti Fabijaniću, a za njegovog zamjenika određena je Ana Šćiran.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK