slusaonica01
livestream01

Radio Pag Obnova Primorske ulice u Novalji

Grad Novalja je iz fondova Europske unije dobio 24, 2 milijuna kuna te iz državnog proračuna 4, 3 milijuna kuna za rekonstrukciju Primorske ulice koja je pristupna prometnica do luke Novalja. Ugovor o dodjeli sredstava u Novalji su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petric i gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo.

Realizacijom ovog projekta Primorska ulica postat će dvosmjerna prometnica s unaprjeđenom cestovnom, oborinskom, biciklističkom i pješačkom infrastrukturom, a predviđena je i montaža suvremenih solarnih klupa i horizontalnu signalizaciju koja olakšava pristup osobama s posebnim potrebama uz hortikulturni zahvat za očuvanje bioraznolikosti. Izgradit će se i nova parkirna mjesta kako bi se smanjila opterećenost prometa u središtu Novalje. Poboljšanje protočnosti prometa olakšat će pristup luci Novalja čime će se poboljšati prometna povezanost svih stanovnika Novalje. Projekt je dio velikog investicijskog ciklusa ulaganja u otočno povezivanje i obnovu malih primorskih luka kojeg je Ministarstvo pokrenulo prije četiri godine, a ta ulaganja su premašila iznos od 2 milijarde kuna, što europskih, što državnih sredstava.

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK