slusaonica01
livestream01

Radio Pag Prica o ptici

Mladi galeb kojeg je na plaži na Bašaci u Pagu pronašao paški ribar Zoran Fabijanić i spasio ga, postao je ljubimac i domaćih i turista. Odrastao je, osnažio i naučio je sam pronaći hranu, a povremeno zamahne krilima u pokušaju prvog leta. Poletjeti još nije uspio, a čini se kako mu se i ne žuri, jer se među ljudima očito dobro osjeća. Nikoga se ne boji, svima prilazi s povjerenjem, strpljiv je dok ga promatraju i slikaju. Linda Buljanović, stanarka kuće u blizini plaže na kojoj se zadržava mladi galeb, kaže kako mu svakodnevno donosi hranu.

 

„Na plaži je, među turistima koji se sunčaju i kupaju, a najčešće stoji pored svoje rupe u zidu,“ rekla je Linda Buljanović.

Turistkinja iz Poljske koja se predstavila kao Daria, na plažu na kojoj je mladi galeb, dolazi sa suprugom i dvoje djece.

„Galebova ima jako puno, stalno lete nad morem, ali oni su daleko, a ovaj mladi galeb nam je jako blizu i to je lijep doživljaj. Djeca su oduševljena što mu mogu prići, daju mu komadiće kruha ili peciva, a dozvolio im je i da ga pomiluju. To je i za njih i za nas poseban doživljaj. Slikali smo se s njim i to će nam svima biti lijepa uspomena,“ rekla je gospođa Daria.

Priča o mladom galebu počela je nakon posljednje, prilično jake, svibanjske bure, kada se na plaži na Bašaci pojavo mladi i prestrašeni galeb kojem je tijelo bilo prekriveno paperjem. Mladog galeba bura je izbacila iz gnijezda i ostao je sam na plaži, zbunjen i prestrašen. Činilo se kako neće preživjeti, ali Zoran Fabijanić ga je svakodnevno hranio, brinuo se o njemu i galeb se polako oporavljao, osnažio je i narastao. Uskoro će naučiti letjeti, pridružit će se drugim galebovima i započeti novi život. Mnogi su uvjereni kako će se vraćati na plažu na kojoj ga je donijela nesreća, ali koja je kasnije za njega postala sretna jer ima dovoljno hrane i pažnje. Sretna okolnost bila je što je na njega, dok još nije mogao ni hodati, naišao ribar i ljubitelj životinja Zoran Fabijanić i spasio ga. I kada jednom odleti, mladi galeb ostat će zabilježen na fotografijama mnogih turista kao lijepa uspomena na Pag i na susret s galebom koji je stajao uz njih dok su se sunčali i primao hranu iz njihovih ruku.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK