slusaonica01
livestream01

Popis stanovnistva

Od 13. rujna do 17. listopada ove godine u Republici Hrvatskoj provodit će se Popis stanovništva, kućanstva i stanova. Kako je riječ o najopsežnijem i najsloženijem statističkom istraživanju potreban je veliki broj popisivača. Prijave za popisivače otvorene su do 15. srpnja 2021. godine na poveznici https://popis2021.hr/assets/PDF/javni_poziv.pdf odnosno na stranici

https://popis2021.hr/index.html-
Popis se provodi u dvije faze, od 13. rujna 2021. do 26. rujna 2021. samostalnim popisivanjem stanovništva kroz elektronički sustav e-Građani, a od 27. rujna 2021. do 17. listopada 2021. popisivači obavljaju popisivanje svih popisnih jedinica koje se nisu samostalno popisale, putem osobnog intervjua sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te obavljaju kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa.
Popisivanje u razdoblju od 27. rujna do 17. listopada 2021. godine zahtijeva puni dnevni angažman popisivača (uključujući subote i nedjelje) te je nužan preduvjet da kandidat za popisivača nema drugih poslovnih/školskih obveza. Moguće je produljenje Popisa do 29. listopada 2021. godine, ako se ustanovi da do 17. listopada 2021. nisu popisane sve popisne jedinice.


Uvjeti koje kandidat treba zadovoljiti:
-državljanin Republike Hrvatske s prebivalištem ili reguliranim boravištem u Republici Hrvatskoj,
-navršenih 18 godina u trenutku popunjavanja prijave,
-postignuto najmanje srednjoškolsko obrazovanje,
-poznavanje rada na računalu,
-valjana adresa elektroničke pošte.
Prednost pri izboru kandidata:
-viša razina obrazovanja
-iskustvo rada na prijašnjim popisima/anketama
-dobro poznavanje rada na računalu,
-nezaposleni i studenti.


Cilj Popisa je utvrditi podatke o broju i prostornom rasporedu stanovništva te njegovim osnovnim demografskim, obrazovnim, migracijskim, ekonomskim i drugim obilježjima, kao i o obilježjima kućanstava i stanova.
Rezultati Popisa, osim za analizu stanja utvrđenoga Popisom, koriste se i za analizu promjena u odnosu na prethodne popise te za prognoze budućih kretanja odgovarajuće pojave.
Popis se provodi prema stanju na dan 31. kolovoza 2021. u 24 sata, što se smatra referentnim trenutkom Popisa.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK