slusaonica01
livestream01

Ocjena transparentnosti proracuna

Prema izvješću Instituta za javne financije, Grad Pag dobio je ocjenu 5 za transparentnost gradskog proračuna za razdoblje od travnja 2020. do travnja 2021. godine, što je najviša moguća ocjena.


"Jako smo zadovoljni zbog ovakve ocjene transparentnosti gradskog proračuna, jer to potvrđuje ono što stalno govorimo, a to je da smo uvijek na usluzi građanima, posebno kada se radi o objavi trošenja proračunskih sredstava. Građani imaju pravo znati gdje se i kako troše proračunska sredstva i mi ćemo i dalje nastaviti s redovitim objavama," rekao je za Radio Pag gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić.
U objavi Instituta za financije navodi se kako transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije, na temelju kojih se građani mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost vlasti lokalnih jedinica, kao i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK