slusaonica01
livestream01

Na otoku Pagu održan je Prvi veslački maraton pod nazivom Osmerci na Pagu. Veslalo se od Zrća na području Grada Novalje do Stare rive u Gradu Pagu. Dionica je bila dugačka 15 kilometara.

Nastupilo je jedanaest posada osmeraca, VK Neretvanski gusar, VK Jadran Rijeka (juniori), Sveučilište u Zagrebu, Veterani Mix, VK Trešnjevka, VK Croatia, HAVK Mladost, VK FSB, VK Zagreb, VK Jarun 1 i VK JARUN 2. Pobijedila je posada Veslačkog kluba Zagreb, a drugo mjesto osvojila je posada VK Jadran iz Rijeke. Obje posade dionicu su preveslale za nešto manje od jednog sata.
"Bilo je lijepo vidjeti masovni start jedanaest osmeraca koji su sa Zrća krenuli prema Pagu, nešto što ne viđamo često," rekli su organizatori.
Natjecanje su organizirali Veslački klub Pag i Hrvatski veslački savez, a pokrovitelji su bili Grad Pag, Grad Novalja, Turistička zajednica Grada Paga i Turistička zajednica Grada Novalje.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK