slusaonica01
livestream01

Monografija Paska Robinja

U Pagu će se, 3. rujna ove godine, predstaviti monografija "Paške Robinje", izdana pod nazivom "Teg od Robinje". "Paška Robinja" je pučka drama koja se u Pagu igra stoljećima. Franći Bukša, predsjednik KUD-a Družina, za Radio Pag je rekao da se dugo radilo na pripremi monografije kako bi se sakupilo što više materijala, tekstova i fotografija, a u monografiji su objavljena i imena članova KUD-a "Družina" koji su sudjelovali u izvođenju "Paške Robinje."

Monografija je tiskana u prigodi 175. godina od prvog spomena "Paške Robinje". Bilo je to u listu "Zora Dalmatinska", iz 1846. godine. Na prijedlog KUD-a "Družina", a u prigodi prvog spomena paške pučke drame, Gradsko vijeće Grada Paga proglasilo je 2021. godinu Godinom "Paške Robinje".

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK