slusaonica01
livestream01

Susa Pag

Na području otoka Paga nastala je velika suša, kao posljedica nedostatka oborina i niza dana s visokim temperaturama zraka. Naime, u srpnju i kolovozu na Pagu prosječno padne oko 80 litara kiše po metru četvornom. Međutim, u dosadašnjem dijelu ljeta palo je jedva 10 % od prosječne količine oborina. Tijekom cijelog ljeta bila je samo jedna, i to vrlo kratka nevera, a upravo nevere donose veće količine oborina.

Nevere se na Pagu najčešće pojavljuju od sredine kolovoza, međutim, umjesto toga, zapuhala je bura koja dodatno suši tlo. Poljoprivrednici i ovčari navode kako je, od kada je zapuhala bura, gotovo potpuno presušila većina brdskih bara, lokvi i bunara. Trava na pašnjacima je posve suha, a na nekim pašnjacima je i posve nestala. Ipak, za sada nema većih problema u opskrbi vodom otočnih naselja. Otok Pag većinu vode dobiva s kopna, preko Vodovoda Hrvatsko primorje, a količina vode koja dolazi s kopna na otok za sada je dovoljna.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK