slusaonica01
livestream01

Turisticka sezona Pag

Portal gradonačelnik.hr napravio je analizu podataka Državnog zavoda za statistiku te je, na temelju toga, u Top 10 gradova u Republici Hrvatskoj, po dolascima na 1.000 stanovnika, Grad Pag zauzeo 7. mjesto, dok je u Top 10 prema noćenjima na 1.000 stanovnika, Grad Pag na 4. mjestu.


-Izuzetno smo zadovoljni brojkama i ostvarenim noćenjima što potvrđuje da su i naši posjetitelji zadovoljni, jer imamo jako velik broj turista koji nam se svake godine vraćaju. Prepoznali su Pag kao sigurnu i mirnu destinaciju, pogodnu za obiteljski turizam i uživanje na predivnim plažama, brojnim kulturnim i sportskim sadržajima te vrhunskoj gastronomskoj ponudi. Imamo i vrlo bogatu tradicijsku i sakralnu baštinu, pa je jedan od naših ciljeva oživjeti i vjerski turizam koji će zasigurno produžiti turističku sezonu," rekao je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.
Od početka godine do kraja srpnja u Gradu Pagu bilo je 83 posto dolazaka i 84 posto noćenja u odnosu na 2019. godinu. Od 1. do 9. kolovoza ostvareno je 1 posto više dolazaka u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U srpnju je zabilježeno 95 posto dolazaka u odnosu na 2019. godinu, a na dan 3. kolovoza zabilježeno je 100 noćenja više nego istog dana u prošloj godini. U drugom dijelu kolovoza dnevno na području Grada Paga boravi oko 13.000 gostiju. Odlična je popunjenost u privatnom smještaju, hotelima i kampovima.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK