slusaonica01
livestream01

Nastavljeni radovi na CS 3 Jadran

Nastavljeni su radovi na gradilištu Kanalizacijske crpne stanice CS 3 Jadran s pripadajućim kanalizacijskim kolektorima na Goliji u Pagu. Nova kanalizacijska crpna stanica CS3–Jadran, uz postojeću kanalizacijsku crpnu stanicu „CS 3“, prikupljat će otpadne vode gravitirajućeg područja, uz uklanjanje sadržaja iz otpadnih voda pomoću grube ručne rešetke ugrađene u ulaznom oknu, prije priključenja u crpni zdenac.


"Nakon izgradnje kanalizacijske crpne stanice i pripadajućih kanalizacijskih kolektora, kanalizacijski sustav bit će kvalitetniji za cijelo gravitirajuće područje. Značajno je i to što na području Golije neće više biti neugodnog mirisa, a što se ponekad po ljeti dogodi," rekao je za Radio Pag Ante Čemeljić, direktor Komunalnog društva Pag.
Izvođač radova je tvrtka "Bolčević" iz Sesvetskog Kraljevca, a nadzor nad izvođenjem radova provodi tvrtka Idassacommerce iz Zadra. Početna vrijednost projekta bila je 3, 5 milijuna kuna. Međutim, tijekom radova pojavili su se neočekivani problemi s muljem i zbog toga je bilo potrebno provesti geomehanička istraživanja, izraditi novi projekt i sanaciju podloge. Za dodatne radove osigurano je još 1, 5 milijuna kuna. Projekt financiraju Hrvatske vode sa 80 % i Komunalno društvo Pag sa 20 % sredstava.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK