slusaonica01
livestream01

pag 2

Grad Pag novčano je podržao početak rada Trgovačkog društva Pag turizam d.o.o. i to za financiranje troškova nabave opreme i za financiranje troškova poslovanja. Na prijedlog gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića Gradsko vijeće Grada Paga donijelo je dvije odluke i to Odluku o dodjeli 100.000 kuna kapitalne pomoći za financiranje troškova nabave i opreme i Odluku o dodjeli subvencije Trgovačkom društvu Pag Turizam d.o.o. za financiranje troškova poslovanja.

Sredstva će se dodijeliti u 2022. godini i planirana su u proračunu Grada Paga za 2022. godinu u sklopu programa 1003, gospodarstvo i turizam, aktivnost, subvencije, donacije i pomoći. Temeljem odluka gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić se ovlašćuje za realizaciju i subvencije i kapitalne pomoći. Vijećnica SDP-a Mirjana Tičić postavila je pitanje hoće li tvrtka Pag turizam biti redovni proračunski korisnik odnosno hoće li se sva djelatnost financirati iz proračuna. Gradonačelnik Fabijanić je odgovorio kako to neće biti tako.
" Ova nova tvrtka radit će potpuno samostalno i imat će svoj prihod tako da neće opterećivati proračun, a ova sredstva koja su sada dodijeljena su bila nužna za početak rada. Ta tvrtka ima veliki potencijal i za ostvarivanje vlastitih prihoda i to će sigurno biti tako. " - rekao je gradonačelnik Fabijanić. Trgovačko društvo Pag Turizam ima sjedište u zgradi u ulici Od Špitala u Pagu. Na sjednici vijeća je rečeno kako je imenovani direktor Davor Fabijanić, donedavni gradski vijećnik i nekadašnji zamjenik gradonačelnika Grada Paga.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK