slusaonica01
livestream01

Krizni put Stari grad

Grad Pag pokrenuo je projekt uređenja Križnog puta na Putu Starog grada. Gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao kako će se Križni put postaviti u suradnji sa Župnim uredom Pag, te kako će uskoro sve biti spremno za realizaciju ovog projekta.


„Postavljanjem Križnog puta na potezu od Svete Jelene do našeg Marijanskog svetišta u Starom gradu, Stari grad dobit će još jedan važan sadržaj za razvoj vjerskog turizma, a to će biti i dio uređenja Marijanskog svetišta,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Vrijednost projekta je oko milijun kuna. Od Svete Jelene do Starog grada postavit će se četrnaest ploča Križnog puta, a na kraju Križnog puta postavit će se veliki križ koji će biti izrađen u bronci. Križ će Gradu Pagu donirati kipar Tomislav Kršnjavi koji je u Pagu izradio kipove „Paška čipkarica“ i „Solar“.

Uz prometnicu Put Starog grada postavit će se četrnaest ploča. Prva ploča, s motivom „Isusa osuđuju na smrt“, s kojom, nakon pripravne molitve, počinje Križni put, postavit će se na Svetoj Jeleni, nedaleko od kružnog toka, a posljednja ploča, s motivom „Isusa polažu u grob“, postavit će se u Starom gradu.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK