slusaonica01
livestream01

Radio Pag Paski malisani u karnevalskom ozracju

U Dječjem vrtiću „Paški mališani“ održava se tradicija Paškog karnevala učenjem djece o karnevalskim običajima. U vrtiću o tome navode:
„Svake veljače tradicionalno se obilježava Paški zimski karneval. U našem vrtiću, odgojiteljice kroz razne aktivnosti i igre žele djeci približiti tradiciju i paške običaje. Povodom toga, svaki četvrtak u veljači bio je rezerviran za karnevalski ričavac.

Naši mališani su izrađivali maske, ukrasili svoje sobe u karnevalskom duhu, maskirali se u svoje omiljene maske, a neizostavni su bili pjesma i ples, te tradicionalno paško kolo. Djeca su od svojih odgojiteljica učila korake karnevalskog kola te su zajedno sa svojim odgojiteljicama zaplesali paško kolo i na našoj pjaci.“
Djeca iz vrtića sudjeluju i u karnevalskoj povorci, kao i u karnevalskom programu koji se održava na središnjem trgu u Pagu.


Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK