slusaonica01
livestream01

Josip Portada Gradsko vijece Rasprava o tvrtki Pag turizam

Donošenjem Odluke o davanju na upravljanje i korištenje sportskih igrališta u Pagu, Gradsko vijeće Grada Paga dalo je tvrtki „Pag turizam“ na upravljanje Nogometno igralište „Julovica“ i to cijelosti, kao kompleks glavnog i pomoćnog igrališta, Tenisko igralište Prosika, igralište za mali nogomet Prosika i košarkaško igralište Prosika. Konačna varijanta odluke donesena je nakon rasprave, stanke i dva amandmana. Vijećnica Mirjana Tičić (SDP) je postavila pitanje o načinu upravljanja Nogometnim igralištem “Julovica“.


„Pag turizmu se igralište daje na upravljanje, a znači li to da Pag turizam upravljati, a da će igralište održavati tvrtka Pag II? Što to znači za održavanje i upravljanje?,“ pitala je Mirjana Tičić.
Primjedbu je imao i vijećnik Domagoj Vičević (Nez.).
„Smatram da bi sportska igrališta trebalo dati na upravljanje Pagu II jer i ovako oni rade sve oko logistike tih terena, uređenja i ostalog. Po meni, nema smisla to davati Pag turizmu, ako već Pag II brine o svemu tome,“ rekao je vijećnik Vičević.
Nakon što je pročelnica Ana Šupraha pojasnila kako, u zakonskom smislu, dakle i u upravljanu, postoji velika razlika između sportskih sadržaja i dječjih igrališta koja su, kako je navela, javna površina, gradonačelnik Ante Fabijanić je zatražio desetminutnu stanku. Predsjednica Gradskog vijeća Jasna Magaš je prijedlog dala na glasovanje i prihvaćen je. U nastavku sjednice gradonačelnik Fabijanić je podnio dva amandmana. Po prvom, predloženo je da se izmijeni dio odluke po kojem će Pag turizam uplaćivati Gradu Pagu 50 % prihoda ostvarenih od korištenja i upravljanja igralištima i to na način da Pag turizam uplaćuje 70 % od prihoda. Drugim amandmanom je predloženo da se Pag II izuzme iz obveze održavanja igrališta, odnosno da sve na sebe preuzme tvrtka Pag turizam. Oba amandmana su prihvaćena. Vijećnica Mirjana Tičić je pitala što u tom slučaju znači investicijsko održavanje, jer je to, na temelju Odluke, obaveza Pag turizma te što znači da će Grad Pag snositi dio troškova održavanja igrališta.
„Investicijsko održavanje znači da će tvrtka Pag turizam raditi na dogradnji, proširenju i sličnim poslovima, dakle, kada se radi o investicijama, a što se tiče održavanja, tu je najveća stavka voda za zalijevanje igrališta, tu su iznosi od sto tisuća kuna, znači kada se govori o redovnom održavanju misli se na to. Znači, sve radove na igralištima će raditi Pag turizam,“ rekao je gradonačelnik Fabijanić.
Na temelju donesene Odluke tvrtka Pag turizam plaćat će sve materijalne troškove, kao i i eventualne druge troškove nastale u svezi upravljanja igralištima. Gradsko vijeće je ovlastilo gradonačelnika Fabijanića za sklapanje ugovora s tvrtkom Pag turizam o upravljanju i korištenju sportskih igrališta.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK