slusaonica01
livestream01

Pag Suveniri Grada Paga

Tvrtka "Pag turizam" otvorila je u prizemlju Kneževog dvora u Pagu ljetnu prodaju uspomena iz Paga pod nazivom "Suveniri Grada Paga". Radno vrijeme suvenirnice je od 10:00 do 13:00 sati i od 18:00 do 21:00 sat. Od 1. srpnja radno vrijeme će se produžiti. Tvrtka "Pag turizam" je u ožujku ove godine objavila javni poziv proizvođačima suvenira za prodaju u 2022. godini i za sklapanje Ugovora o komisionoj prodaji.

Komisija tvrtke "Pag turizam" je odabrala radove i na temelju tog odabira u suvenirici su izloženi radovi koje su izradili Jure Pastorčić, Željka Crljenko Mihlin, Nikol Jakopic Donadic, Anđelka Čupeljić, Sunčana More, Marta Tuta, te tvrtke i obrti "Solana Pag", "Vina otoka Paga", "Paška sirana", "Anadija", "Silvan", "Greethings", "Vd design", "Nininka design" i "Paška sirana".
Pravo podnošenja prijava na javni poziv imale su pravne i fizičke osobe, trgovačka društva, obrti, zadruge, udruge, kućne radinosti i OPG-ovi. Kategorije suvenira za koje su se proizvođači mogli prijaviti su tradicionalni suveniri, ručno izrađeni suveniri koji moraju sadržavati prepoznatljive elemente lokalne sredine, od tradicionalnih materijala i koji su odraz tradicije, nošnje, zatim suvremeni i uporabni suveniri, kao što su majice, kape, bedževi, privjesci, magneti, igračke, razglednice, knjige, nakit, šalice, multimedija, umjetnički suveniri, slike, unikatni nakit, suveniri inventivne i originalne izvedbe, suveniri obilježeni osobnim pečatom i vizijom umjetnika. Uz ispunjenu prijavnicu, prijavitelji su morali dostaviti dokaz o urednoj registraciji, uzorak suvenira s deklaracijom i specifikaciju proizvoda s vidljivo iskazanom cijenom bez PDV-a. Pri izboru suvenira Komisija se rukovodila kriterijima kvalitete, prepoznatljivosti, izvornosti i tradicionalnog naslijeđa, stupanjem povezanosti s kulturno-povijesnom baštinom, originalnošću i ekološkom prihvatljivosti.


Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK