slusaonica01
livestream01

Potrosnja i turizam

Prema službenim podacima Turističke zajednice Grada Paga, ovogodišnja turistička sezona je, po broju dolazaka turista i broju noćenja, znatno bolja od prošlogodišnje sezone, ali i bolja od sezone 2019. godine.

Podaci se odnose na razdoblje od 1. siječnja do 10. srpnja ove godine. O znatno povećanom broju turista govore i iznajmljivači, hotelijeri, trgovci i ugostitelji s područja Grada Paga. Međutim, mnogi ugostitelji i trgovci kažu kako očigledno povećanje broja turista u odnosu na prošlu godinu ne prati i znatnije povećanje prometa. Neki od njih navode kako im je promet porastao za oko 10 posto u odnosu na prošlu godinu, dok neki navode kako im je promet gotovo jednak kao i prošle godine. Na pitanje smatraju li da je to zbog povećanja cijena artikala i ponude općenito, mnogi navode kako to ne bi trebao biti razlog. Većina ugostitelja i trgovaca vjeruje kako će tijekom glavnog dijela sezone, a osobito u kolovozu, raditi bolje. Naime, u kolovozu se očekuje dolazak znatno većeg broja Nijemaca i Talijana, koji su dobri potrošači.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK