slusaonica01
livestream01

Na otoku Pagu nema teskoca u opskrbi vodom

Otok Pag, usprkos suši, ima dovoljne količine pitke vode koju dobiva s kopna, preko Vodovoda Hrvatsko primorje-Južni ogranak.
"Opskrba otoka Paga vodom je redovna i nema nikakvih ograničenja," rekao je za Radio Pag Darko Rukavina, tehnički referent u Vodovodu Hrvatsko primorje-Južni ogranak. Rukavina je naveo kako trenutno otok Pag dobiva 140 litara vode u sekundi.

Maksimum koji otok Pag može dobiti je 190 litara vode u sekundi. Uz to što je velika suša, ovog ljeta je i znatno povećana potrošnja vode na otoku Pagu.
"Ovog ljeta potrošnja vode na otoku Pagu je veća nego za vrijeme prijašnjih turističkih sezona, ali i usprkos tome, opskrba otoka Paga vodom je redovna," rekao je Rukavina.
Do povećanja potrošnje vode došlo je zbog povećanja broja korisnika. Na otoku Pagu izgrađene su nove kuće i novi apartmani, a to znači i više potrošača vode.
"Za sada imamo akumulirano dovoljno vode, ali ne možemo predvidjeti što će se događati u narednim tjednima. Svima bi nam sada trebala jedna dobra kiša, jer bi to donijelo više sigurnosti u akumulaciji vode i u opskrbo," rekao je Rukavina.


Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK