slusaonica01
livestream01

Radio Pag Sirana Gligora Kolan

Gligorin Paški sir i Liburjan dobitnici Super Gold priznanja na World Cheese Awardsu 2018. Hrvatski sirevi i ove su godine među najboljim sirevima cijelog svijeta! Na najvećem svjetskom natjecanju sireva World Cheese Awards koje je 3. studenog ove godine održano u Bergenu u Norveškoj bila su prijavljena 3472 sira iz 41 zemlje svijeta. 235 sudaca iz 30 zemalja mirisalo je, degustiralo i ocijenjivalo sireve i dodjeljivalo im brončane, srebrne, zlatne, i najprestižnije, Super Gold medalje.


Ove godine Sirana Gligora osvojila je osam medalja od kojih su najznačajnije upravo Super Gold, a osvojili su ga dva sira - Paški sir i Liburjan, što su ujedno ovogodišnja najveća priznanja za hrvatske sireve na World Cheese Awardsu.
„Iznimno smo ponosni na svako priznanje za našu siranu, osobito na Super Gold priznanja, jer to čak dva naša sira, Paški sir i sir Liburjan, tvrdi sir iz mješavine kravljeg, ovčjeg i kozjeg mlijeka, ove godine svrstava među 78 najboljih sireva svijeta. Ovo je ujedno golem poticaj hrvatskim sirarima, a osobito nama na otoku Pagu jer iz godine u godinu paški sir je u svjetskom vrhu, a već nekoliko godina dobiva i trofej kao najbolji sir Istočne i Centralne Europe, " rekao je Šime Gligora, direktor Sirane Gligora. Naime, uz Siranu Gligora, Paška sirana s otoka Paga te Istarska Agrolaguna dobitnici su nekoliko vrijednih medalji.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK