slusaonica01
livestream01

Radovi na Staroj rivi u Pagu odvijaju se po planu

Radovi na izgradnji novog obalnog zida na Staroj rivi u Pagu odvijaju se po planu, potvrđeno je za Radio Pag na gradilištu. Prema projektu, radovi će trajati do 31. ožujka iduće godine. Do sada je uklonjen stari obalni zid na Staroj rivi i obalni zid uz nekadašnja skladišta soli, postavljeni su podmorski nosači i napravljen je dio temelja za novi obalni zid.

Uz novi obalni zid na Staroj rivi i uz kompleks skladišta soli uredit će se šetnica širine 2, 7 metara s novom vanjskom rasvjetom, a kod plaže Prosika izgradit će se prolaz za invalide. Projekt sanacije obale na Staroj rivi i od Stare rive do Prosike izvodi se u dvije faze. Jednu fazu izvodi Županijska lučka uprava, a drugu fazu Grad Pag. Faze su određene jer je dio obale u nadležnosti Županijske lučke uprave, a Grada Pag. Sredstva za projekt osigurana su potpisivanjem dva sporazuma za sanaciju obalnih zidova na Staroj rivi i od Stare rive do plaže Prosika koja su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. Prvim sporazumom resorno ministarstvo osiguralo je dva milijuna kuna za sanaciju obalnih zidova na Staroj rivi, do Drugog magazina. U tom dijelu projekta Grad Pag sudjeluje s milijun kuna. Drugim sporazumom ministarstvo je osiguralo 400. 000 kuna za uređenje obalnog zida od Drugog magazina do plaže Prosika. U tom dijelu projekta Grad Pag sudjeluje s 1, 5 milijuna kuna.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK