slusaonica01
livestream01

 Nastavljeni radovi na izgradnji obalnog zida

U Pagu su, nakon kraće stanke, nastavljeni radovi na izgradnji obalnog zida na Staroj rivi i od Stare rive do plaže Prosika. Prema projektu, radovi će trajati do 31. ožujka ove godine.

Projekt sanacije obale izvodi se u dvije faze. Jednu fazu izvodi Županijska lučka uprava, a drugu fazu Grad Pag. Faze su određene jer je dio obale u nadležnosti Županijske lučke uprave, a dio Grada Paga. Obalni zid se u cijelosti obnavlja, a u širini od 2, 7 metara od obalnog zida uredit će se šetnica koja će biti popločana kamenom. Kod plaže Prosika izgradit će se rampa za invalide. Sredstva za projekt osigurana su potpisivanjem dva sporazuma za sanaciju obalnih zidova na Staroj rivi i od Stare rive do plaže Prosika koja su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković i gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić. Prvim sporazumom resorno ministarstvo je osiguralo 250.000 eura za sanaciju obalnih zidova na Staroj rivi, do Drugog magazina. U tom projektu Grad Pag sudjeluje sa 120. 000 eura. Drugim sporazumom ministarstvo je osiguralo 70. 000 eura za uređenje obalnog zida od Drugog magazina do plaže Prosika. U tom projektu Grad Pag sudjeluje sa 200. 000 eura.

 

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK