slusaonica01
livestream01

Udruga proizvodaca paskog sira dobila je srebrnu povelju

Udruga proizvođača paškog sira dobitnik je nagrade Suncokret ruralnog turizma. Nagrada se dodjeljuje jednom godišnje za tradicijske projekte, a dodjeljuje je Udruga za hrvatski ruralni turizam, Klub članova Selo koja ove godine slavi 25. godišnjicu postojanja. Ovo je bila ujedno i jubilarna 10. dodjela nagrade, a održana je u opatijskom hotelu Royal. Nagrada se dodjeljuje u 8 kategorija. Udruga proizvođača paškog sira dobila je srebrnu povelju u kategoriji Tradicijski projekti s marketinškom i zaštićenom oznakom.


"Ovo vrijedno priznanje je nagrada za naš trud i poticaj je za još predaniji rad na zaštiti i promociji našeg otočnog brenda, Paškog sira," rekli su u Udruzi proizvođača paškog sira.
Udruga proizvođača paškog sira osnovana je 2005. godine s ciljem zaštite i promocije paškog sira i nositelj je oznake izvornosti. Osnovni cilj je ostvaren 2019. godine, kada je paški sir zaštićen i dobio oznaku izvornosti.
"To je na neki način i povijesni dan za paški sir jer se sir zaštitio za buduće generacije. Oznakom izvornosti štiti se ime i naziv paški sir od zlouporabe i patvorenja i ona jamstvo potrošačima da je sir proizveden na otoku Pagu i od mlijeka paške ovce," navode u Udruzi proizvođača paškog sira.
Udruga ima dvanaest članova, a to su Paška sirana, sirana Gligora, sirana Mih, sirana Puđa, OPG Tomislav Vidas, OPG Krunoslav Vidas, OPG Branimir Čemeljić, OPG Emil Oštarić, OPG Franjo Zubović, OPG Domagok Škoda, obrt A & S i OPG Figurica.

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK