slusaonica01
livestream01

Grad Pag

Dana 18. svibnja 1443. postavljanjem kamena temeljca buduće katedrale i kule Kamerlengo započeli su radovi na podizanju novog grada Paga.

Taj dan se danas slavi kao Dan utemeljenja grada Paga. Dvodnevni program obilježavanja Dana utemeljenja i Dana grada Paga počinje u četvrtak, 18. svibnja 2023. u 10 sati polaganjem vijenaca na gradskom groblju Sv. Karin u Pagu. Gradonačelnik grada Paga Ante Fabijanić i predsjednica gradskog vijeća Jasna Magaš položili su vijence na središnjem križu, te na grobove pokojnih paških gradonačelnika, branitelja poginulih u Domovinskom ratu, kao i na spomen obilježje poginulima u 2. svijetskom ratu.
Program obilježavanja Dana Grada Paga nastavlja se Misom u zbornoj crkvi Marijinog Uznesenja u Pagu u 19 sati.
U petak 19. svibnja na trgu Petra krešimira IV u 10.30 nastupa Gradska glazba Pag i djeca iz dječjeg vrtića Paški mališani. Nakon toga u 11 sati počinje Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Paga u Kneževom dvoru.
U 12:00 sati na Trgu Petra Krešimira IV održat će se manifestacija "Ca, ča, što, se nekad kuhalo na našem otoku".
Program obilježavanja Dana Grada Paga završit će svečanim koncertom Gradske glazbe Pag u atriju Kneževa dvora s početkom u 20 sati.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK