slusaonica01
livestream01

Trajekt

U ponedjeljak, 12. lipnja 2023. godine u 10 sati svečano će biti otvoreno obnovljeno trajektno pristanište Žigljen. Troškovi obnove iznosili su 73,4 milijuna kuna, a financirana je iz Kohezijskog fonda Europske unije, koji je osigurao 62,4 milijuna kuna. Preostala sredstava osiguralo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

 

Na svečanom otvorenju uz gradonačelnika Grada Novalje Ivana Dabu očekuje se niz visokih dužnosnika, uključujući potpredsjednika Vlade RH i ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića, saborsku zastupnicu Anitu Pocrnić Radošević, predsjednika Županijske skupštine Ličko-senjske županije Marijana Kustića, župana Ličko-senjske županije Ernesta Petrya.

Obnova trajektnog pristaništa Žigljen simbolizira korak naprijed u infrastrukturalnom razvoju regije, a činjenica da su sredstva osigurana iz Kohezijskog fonda Europske unije potvrđuju njegovu stratešku važnost za unaprjeđenje prometne povezanosti i održivog razvoja otoka Paga.

Nakon svečanog otvorenja, u Kulturnom centru Gozdenica u Novalji održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Novalje povodom obilježavanja Dana Grada Novalje.

Ovaj svečani dan za Novalju završit će solističkim koncertom Danijele Pintarić uz klavirsku pratnju Darka Domitrovića koji će u programu "Over the rainbow" izvoditi pjesme iz filmova i mjuzikla.

Elvis Šmit/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK