slusaonica01
livestream01

Radovan i Ljudmila naslovna

Povodom 30 obljetnice grada Novalje u kulturnom centru Gozdenica u nedjelju 11. lipnja održana je premijera dramsko-plesnog projekta Radovan i Ljudmila. Djelo je to inspirirano djelom i životom pučkog pjesnika Berta Krešimira Balabanića. Autorica i koreografkinja projekta je Tatjana Rupčić, a dramaturgiju su radili Doris Šarić Kukuljica i Maro Martinović u produkciji Plesnog studija Svjetlost u pokretu.

Maro Martinović igra Berta Balabanića koji na početku zaziva hrvatsku vilu Planinkinju, koju igrad Doris Šarić Kukuljica, da mu pomogne opjevati tužnu sudbinu zadnjeg hrvatskog princa iz loze hrvatskih kraljeva koji je umro mlad u Caskoj na Pagu. Plesne uloge izvode Lara Frgačić, Kristina Legin, Nina Torma, Endi Schrotter i Adrijana Mamula.
U scenografiji se koriste slikarski radovi Darje Mrđen čija se samostalna izložba može razgledati u atriju kulturnog centra Gozdenica.
Kako je na premijeri istaknuo novaljski gradonačelnik Ivan Dabo trenutno se radi na prikupljanju pjesama pučkog pjesnika Berta Krešimira Balabanića i pripremi za njihovo objavljivanje.

Elvis Šmit/Radio Pag

Radovan-i-Ljudmila-naslovna
Radovan-i-Ljudmila-19
Radovan-i-Ljudmila-18
Radovan-i-Ljudmila-17
Radovan-i-Ljudmila-16
Radovan-i-Ljudmila-15
Radovan-i-Ljudmila-14
Radovan-i-Ljudmila-12
Radovan-i-Ljudmila-13
Radovan-i-Ljudmila-11

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK