slusaonica01
livestream01

Sastanak o stipendiranju Pag

Na inicijativu gradonačelnika Grada Paga Ante Fabijanića održan je sastanak na temu stipendiranja studenata s područja Grada Paga. Na sastanku su bili nazočni gradonačelnik Fabijanić sa suradnicima, predstavnici gradskih tvrtki, Solane Pag, Paške sirane, Hotela Pagus i Srednje škole Bartola Kašića. Raspravljalo se o zanimanjima koja u Pagu nedostaju kao i o prekvalifikaciji djelatnika u gospodarstvu koji ne rade na poslovima za koja su stručni.

Gradonačelnik Fabijanić je o temi sastanka rekao: "Na području Grada Paga trebamo mlade ljude sa završenim fakultetom, sa zvanjima koja su Gradu Pagu potrebna. Želimo pomoći studentima kako bi lakše studirali, ali moramo definirati prioritete, odnosno utvrditi koja su zanimanja Gradu Pagu najpotrebnija. Zbog toga je i održan sastanak kako bi predstavnici gospodarstva Paga i gradskih tvrtki i institucija rekli koji im stručnjaci trebaju. To je prvi korak prema odluci o stipendiranju studenata. Susrećemo se i s jednim velikim problemom, a to je da se mnogi mladi, kada završe studij, ne vrate u Pag. To je najveći problem. Zato nam je cilj pronaći način kako mlade ljude motivirati da se nakon završenog studija vrate u Pag i ostanu u Pagu raditi."

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK