slusaonica01
livestream01

Pag Simuni izgradnja cjevovoda

Na području naselja Šimuni provode se radovi na postavljanju novog sustava vodovodne infrastrukture, cjevovoda u duljini od jednog kilometra. Novim cjevovodom omogućit će se opskrba pitkom vodom velikog broja obiteljskih kuća, kuća za odmor, ugostiteljskih objekata, a u projekt je uključen i kamp Šimuni. Radove su zajednički potakli i organizirali Grad Pag, Komunalno društvo Pag, mještani naselja Šimuni i Kamp Šimuni.

Mjesto Šimuni, smješteno na zapadnom dijelu otoka Paga, uz plovni put od Kvarnera prema Dalmaciji i obrnuto, stoljećima je bilo ribarska luka. Sedamdesetih godina 20. stoljeća izgrađena je državna cesta D-106 Pag- Novalja uz koju se nalazi naselje Šimuni, što je potaklo turistički razvoj Šimuna. Turistički razvoj naselja Šimuni još je značajnije potaknut krajem osamdesetih godina 20. stoljeća, kada je u Šimunima izgrađena marina.

O izgradnji cjevovoda u naselju Šimunima, gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić je za Radio Pag rekao:

"Postavljanjem novog cjevovoda u Šimunima osigurat će se redovna opskrba pitkom vodom tog naselja u kojem se svakog ljeta ostvaruje veliki broj dolazaka turista i veliki broj noćenja. Novi cjevovod je važan za stanovnike Šimuna, za turističke i ugostiteljske objekte i za kamp Šimuni. Ovaj projekt je od velikog značenja za razvoj Šimuna u budućnosti."

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK