slusaonica01
livestream01

zaželi

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković i Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u Zagrebu su u petak, 23. veljače 2024. uručili 72 nova ugovora za projekte u okviru Poziva "Zaželi - prevencija institucionalizacije", vrijedne više od 58 milijuna eura.

Provođenjem projekata u okviru Poziva Zaželi osigurava se povećanje socijalne uključenosti i prevencija institucionalizacije pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osobama i osobama s invaliditetom. Kako je naglasio Predsjednik Vlade Andrej Plenković, Vlada je ovako velika sredstva iz Europskog socijalnog fonda, kroz širu politiku aktivnih mjera zapošljavanja, plasirala upravo za takav projekt. Projekt je financiran od strane Europskog socijalnog fonda u iznosu od 85% te iz nacionalnih sredstava u iznosu od 15%.

Među 72 potpisnika ugovora su i Općina Kolan u suradnji sa Općinom Povljana za projekt „Zaželi - na području Kolana i Povljane" za koji su dobili bespovratna sredstva u iznosu od 288.000,00 eura te Grad Novalja za projekt „Zaželimo, možemo!"u vrijednosti 432.000,00 eura. U ime Općine Kolan ugovor je potpisao načelnik Šime Gligora, a u ime Grada Novalje gradonačelnik Ivan Dabo. Projektom „Zaželimo, možemo" predviđeno je zapošljavanje 9 osoba koje će pružati potporu i podršku za 54 osobe starije životne dobi te osobama s invaliditetom unutar 36 mjeseci trajanja projekta. Na isti način bit će utrošena sredstva na području općina Kolan I Povljana što će omogućiti sigurnu uslugu pomoći u kući na duže razdoblje za sve starije žitelje koji tu vrstu usluge trebaju.

Elvis Šmit/Radio Pag Foto FB Općina Kolan

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK