slusaonica01
livestream01

Otvoren Vodospremnik Komorovac II u Novalji

U Novalji je, uz prigodnu svečanost, otvoren vodospremnik Komorovac II., kapaciteta 5.000 kubnih metara. Projekt izgradnje vodospremnika Komoravac II vrijedan je više od 41 milijun eura, a sufinancirala ga je Europska unija iz Kohezijskog fonda. Vodospremnik Komorovac II obuhvaća izgradnju i sanaciju vodospremnika, izgradnju precrpne stanice Komorovac, dogradnju sustava javne odvodnje i naprednih nadzornih upravljačkih sustava.

Vodospremnik Komorovac II jedan je od najvažnijih dijelova sustava za poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Novalja. Novi vodospremnik ima veliko značenje i za osiguranje stabilne vodoopskrbe za cijeli otok. Procjene su kako će se pomoću novog vodospremnika u Novalji osigurati dovoljne količine vode za otočno stanovništvo za idućih dvadeset do trideset godina.

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo rekao je kako projekt simbolizira uspješnu suradnju lokalne, regionalne i središnje vlasti.

"Novalja je, kao i cijeli otok, dominantno turističko područje i zato moramo promatrati značenje koje ima osiguravanje dovoljne količine vode na otoku za idućih dvadeset do trideset godina. Ovim radovima mijenjamo krajolik na bolje, a priroda ostaje netaknuta. Na taj način budućim naraštajima ostavljamo nasljeđe sigurnosti i mogućnosti za napredak," rekao je gradonačelnik Dabo.

Na svečanosti je bio nazočan i Zoran Đuroković, direktor Hrvatskih voda koji je rekao da je projekt vodospreme Komorovac II dobar primjer održivog razvoja te kako je od prve zamisli o potrebi izgradnje vodospremnika do ostvarenja tog projekta prošlo dvanaest godina.

"Investicije poput ovog vodospremnika osiguravaju na cijelom otoku Pagu poboljšavanje kvalitete života, a to je posebno značajno tijekom izazovnih turističkih sezona," rekao je Đuroković.

Svečanim otvorenjem vodospremnika Komorovac II obilježen je završetak nove, važne faze u projektu poboljšanja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Novalja. Projekt vodospremnika Komorovac II osigurava kvalitetnu vodoopskrbu, doprinosi zaštiti okoliša i unapređenju javnog sustava odvodnje.

Radio Pag/Grad Novalja

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK