slusaonica01
livestream01

Pag Open Veslanje

U subotu, 23. ožujka u organizaciji Hrvatskog veslačkog saveza, Veslačkog saveza Dalmacije i Veslačkog kluba Pag održat će se natjecanje "PAG OPEN-Coastal Beach Sprint." Ova atraktivna veslačka utrka koja se po prvi put održava u gradu Pagu okupit će natjecatelje iz nekoliko veslačkih klubova iz cijele Hrvatske. Coastal beach sprint je relativno nova veslačka disciplina gdje se vesla kratka udaljenost od 250 m dok se stigne do okretne bove. Na putu do okretne bove potrebno je proći 2 bove u slalomu, a nakon što se zaokruži bova za okretanje, sportaši mogu veslati izravnom rutom do plaže.

 

Veslačice i veslači natjecat će se po dobnim kategorijama i disciplinama, a u svim utrkama, uključujući i finala, natječu se u 2 trake koje su identične u svim udaljenostima i rasporedu. Utrka započinje sa startom na plaži, utrkuje se u obalnim čamcima te se ide u sprint do plutače i natrag. Utrka završava sa po jednim veslačem iz svake ekipe koji trči do cilja na plaži. Cilj je doći do brojke od 18 finalista, odnosno 9 finalnih utrka.

Kvalifikacijske utrke po formatu najbrže vrijeme "time trial" počinju u 10 sati i na rasporedu su do 11.30 sati. Utrke od prvog do trećeg mjesta su u "match race" formatu, a četiri najbrža vremena nastupaju u polufinalu koje čine posade s prvim i četvrtim vremenom te posade s drugim i trećim vremenom. Pobjednici polufinala nastupaju u finalu koje počinje u 12.10 sati, a poraženi iz polufinala nastupaju u utrci za treće mjesto. Pobjednici dobivaju medalje za prva tri mjesta. U subotu nas u Pagu očekuje uzbudljiva, dinamična i napeta utrka, a veslačice i veslače s obale će bodriti brojni gledatelji. Prognoza je odlična, a zabava zagarantirana uz puno dobre energije i glazbe. Pridružite nam se na PAG OPEN 2024.- Coastal Beach Sprint u Pagu! Organizatori su Hrvatski veslački savez, Veslački savez Dalmacije, Veslački klub Pag i Grad Pag.

Objava: Grad Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK