slusaonica01
livestream01

Rab Lun

Linija Rab-Lun-Rab je međužupanijska linija koja povezuje otok Rab i otok Pag. Ukupna duljina linije iznosi 4,5 NM, a u prometu je od 1974. godine, kada je ukinuta brodska linija koja je preko Raba povezivala otok Pag odnosno Lun s Rijekom.

 

Gradonačelnik Grada Novalje Ivan Dabo sudjelovao je u Rabu na potpisivanju ugovora za nastavak održavanja međužupanijske brodske linije na relaciji Rab-Lun-Rab. Ugovor su s jedne strane potpisali Ličko-senjska županija, Primorsko-goranska županija, Grad Rab i Grad Novalja, a s druge strane Rapska plovidba. Važenje ugovora je šest godina. Na potpisivanju ugovora je rečeno da je on jako važan za stanovnike otoka Paga i otoka Raba te da ta linija doprinosi povezivanju u cilju poboljšanja kvalitete života lokalnog stanovništva i doprinosi razvoju gospodarstva i razvoju turizma.

Ova pomorska linija ove godine obilježava 50. obljetnicu prometovanja. Za nastavak njezinog rada potpisnici ugovora osigurali su sufinanciranje u ukupnom iznosu od 260.000 eura. U izvansezonskom razdoblju prometovat će tri puta tjedno, a u međusezonskom i ljetnom razdoblju bit će uspostavljene svakodnevne linije. Brodica “Maslina” koja danas održava liniju nabavljena je 2014. godine, a od 1. srpnja 2017. godine linija ima status međužupanijske linije s cjelogodišnjim poslovanjem.

 

Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK