slusaonica01
livestream01

Radio Pag Ante Dabo gradonacelnik Grada Novalje kopija 2

Na izvanrednim izborima za Skupštinu Ličko-senjske županije pobijedio je HDZ, ali nije osvojio većinu mandata u županijskoj skupštini. Zbog toga će morati koalirati. Nezavisna lista Bura promjena, čiji je nositelj Ante Dabo, gradonačelnik Grada Novalje, osvojila je tri mandata. Spekulira se kako bi HDZ mogao rušiti prijedlog proračuna župana Darka Milinovića, što znači da bi se išlo u još jedne izbore, za Skupštinu Ličko-senjske županije i za župana. Navodno bi, ako se to dogodi, za HDZ, a moguće i za neke druge političke opcije, idealan izbor za župana bio Ante Dabo.

Uspješan je gradonačelnik, ne želi, kao što je više puta rekao, svađe ni podjele, nego konkretan rad na projektima, a uz to je u korektnim odnosima s Marijanom Kustićem, nositeljem liste HDZ-a i sa županom Darkom Milinovićem, s kojim, kako je rekao, dobro surađuje kao gradonačelnik Grada Novalje. Međutim, Ante Dabo je za Radio Pag rekao kako ne želi biti župan.
"Ostajem u Novalji jer još treba puno toga napraviti. Tek smo na pola puta od onoga što je planirano. I inače smatram kako nije dobro obavljati više funkcija. Ostajem, dakle, u Novalji, nemam ambicija biti župan, ali ću, kao član županijske skupštine, pokušati pridonijeti što boljem radu skupštine. Više od toga niti mogu, s obzirom na obaveze, niti želim. Kako bih dobro obavljao posao gradonačelnika moram biti u Novalji, a to i želim. Jer, Novalja mi je uvijek na prvom mjestu," rekao je Ante Dabo za Radio Pag.

Josip Portada/Radio Pag
Foto: Lina-online

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK