slusaonica01
livestream01
Početak proljeća na Pagu obilježila je jaka bura s orkanskim udarima. Bura je počela puhati u utorak kasno poslijepodne, a tijekom noći od utorka na srijedu je pojačala. Prema obavijesti HAK-a, Paški most je zatvoren za sav promet. Na prometnicama otoka Paga nema većih problema u odvijanju prometa, ali se vozače upozorava na bočne udare vjetra na dijelovima državne ceste D-106. U prekidu je trajektni promet na liniji Prizna-Žigljen kao i katamaranska veza Novalja-Rijeka. Bura u naletima podiže morsku pjenu i raznosi je po kopnu stvarajući posolicu. Nema podataka o većim štetama na kućama i javnim zgradama. Nije zabilježen prekid u opskrbi električnom energijom. Zbog zatvorenog Paškog mosta bilo je problema u dostavi iz Zadra. Temperatura zraka u utorak poslijepodne je iznosila 9 stupnjeva, ali se u srijedu ujutro spustila na 3 stupnja. Prema podacima DHMZ-a, bura bi trebala puhati i u četvrtak, a temperature zraka će do petka iznositi između 3 i 5 stupnjeva.

VREMENSKO IZVJEŠĆE DHMZ-a za 21.03.2018. godine

Upozorenje

Udari NE vjetra 35-60, mjestimice do 80, a u Velebitskom kanalu do 100 čvorova. Veći dio dana na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana mjestimični udari S i SE vjetra 35-45 čvorova. More mjestimice 5, na otvorenom sjevernog i manjeg dijela srednjeg Jadrana danas moguće i 6. Ponegdje nevere.

Situacija

Ciklona s hladnom frontom premješta se preko Jadrana dalje na istok, a sa sjeverozapada jača greben anticiklone.

Sjeverni Jadran

Vjetar NE 18-38, mjestimice do 44, a u Velebitskom kanalu i do 52 čvora. More 4-5, na otvorenom danas moguće i 6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno, mjestimice kiša i snijeg. Prema kraju dana i noću djelomično razvedravanje.

Srednji Jadran

Vjetar NE 16-28, mjestimice do 34, u drugom dijelu noći i do 38 čvorova. Samo će se na jugu područja sve do večeri zadržati SE 14-26 čvorova. More 3-4, na otvorenom u jačanju na 4-5, na sjevernom dijelu danas moguće i 6. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom, a moguć je i snijeg, osobito na sjeveru područja. Navečer se očekuje postupan prestanak oborine, osim na južnom dijelu.

Južni Jadran

Vjetar S i SE 12-28 čvorova, navečer će okretati na NE i prema jutru jačati na 16-34, mjestimice i do 38 čvorova. More 3-4, na otvorenom noću u jačanju na 4-5. Vidljivost 10-20 km. Pretežno oblačno s kišom, mjestimičnim pljuskovima i grmljavinom.

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK