slusaonica01
livestream01

Radio Pag Stari grad 02

Odlukom Gradskog vijeća Grada Paga, novi blagdan u Pagu je Dan paških branitelja, kao spomen na 28. lipnja 1991. godine kada je u Pagu, na arheološkom lokalitetu Stari grad, ispred crkve sv. Marije, postrojena Prva paška satnija čiji su dragovoljci u Domovinskom ratu ispisali svijetlu povijest otoka Paga.


"Već i prije tog dana je bilo aktivnosti na organiziranju obrane, uglavnom u policiji, ali postrojenje Prve paške satnije je bilo od posebnog značenja i zbog toga je upravo taj datum predložen za Dan paških branitelja," rekao je Davor Fabijanić, zamjenik gradonačelnika i predsjednik UHVDR-a Grada Paga.
Davor Fabijanić je rekao kako se radi na prikupljanju dokumentacije o organiziranju branitelja na otoku, kao i o sudjelovanju branitelja s cijelog otoka Paga u Domovinskom ratu.
"U kontaktu smo s braniteljima iz Novalje i radimo na prikupljanju dokumentacije jer bi željeli izdati zbornik o tim danima. To je posebno važno zbog onih koji su rođeni u slobodnoj Hrvatskoj, kako bi znali što se tada događalo. Ponosni smo na doprinos branitelja s cijelog otoka u Domovinskom ratu, a dobro je ako se građa o onome što se tada događalo prikupi i objavi u zborniku," rekao je Davor Fabijanić.
Josip Portada/Radio Pag

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK