slusaonica01
livestream01

Radio Pag Novalja promet

U Novalji je u posljednjih osam godina zabilježen porast prometa za nevjerojatnih 160 %. Novaljskom zaobilaznicom u ljetnim mjesecima prolazi 23.500 vozila dnevno u oba smjera.

Za usporedbu, u istom razdoblju, autocestom A1 Zagreb–Split, prolazi 34.400 vozila dnevno, a autocestom A2 Zagreb–Macelj 23.400 vozila. Posebno je zanimljivo kako je od 23.500 vozila na novaljskoj zaobilaznici samo 15 % vozila u tranzitu, prema Lunu, Staroj Novalji i Žigljenu. Sva ostala vozila ulaze odnosno izlaze iz Novalje. Ti su podaci izneseni na sjednici Gradskog vijeća Grada Novalje prilikom iznošenja Analize postojećeg stanja kao dijela Plana održive mobilnosti Grada Novalje kojeg je izradio Fakultet prometnih znanosti. U Planu održive mobilnosti Grada Novalje Prometni fakultet je predložio nekoliko kratkoročnih i dugoročnih prometnih rješenja kako bi se promet cestama na području Grada Novalje odvijao lakše i sigurnije. (Josip Portada/Radio Pag)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK