slusaonica01
livestream01
  • image
  • image
  • image

Radio Pag Izlozba Ocuvanje vlaznih stanista

U sklopu projekta MedIsWet, kojeg provode Udruga Hyla i WWF Adria, u Pagu je održana jednodnevna izložba pod nazivom "Očuvanje vlažnih staništa na otocima". Izložba je bila postavljena na Trgu Petra Krešimira IV., a uz izložbu je Irma Popović Dujmović iz Udruga Hyla i WWF Adria, posjetiteljima izložbe održala prigodno predavanje.

Kako je rekla Irma Popović Dujmović, otočna vlažna staništa su među najugroženijim staništima Sredozemlja i nekada nisu bila ključna za opstanak stanovništva na otocima jer su poredstavljala jedini izvor vode za ljude, poljoprivredne djelatnosti i napajanje stoke. No, raseljavanjem ljudi, napoštanjem trradicionalne poljoprivrede i stočarstva i intenzivnim razvojem turizma postala su zaboravljena i napuštena.
Cilj izložbe je edukativna prezentacija kako bi se građanima približila važnost i vrijednost zaštite otočnih vlažnih staništa. (Josip Portada/Radio Pag)

0
0
0
s2smodern

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK