slusaonica01
livestream01

Radio Pag Djecji vrtic Povljana

U Povljani je otvoren dječji vrtić. Na svečanom otvaranju vrtića bila je nazočna ministrica Regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac. Uz domaćine, načelnika Općine Povljana Ivicu Pogorilića i predstavnike Općinskog vijeća Općine Povljana, na svečanosti su bili gradonačelnik Grada Paga Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Novalje Ante Dabo, predstavnici Općine Kolan, župan Božidar Longin, ravnateljica Dječjeg vrtića "Paški mališani" Ljubica Fabijanić te mnogi mještani Povljane.

U izgradnju vrtića u Povljani uloženo je preko 3, 5 milijuna kuna, što je osigurano iz Ministarstva Regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Vrtić je izgrađen za 50 djece, ima sve što je potrebno za ugodan i siguran boravak djece i lijepo uređeno vanjsko igralište.
"Dječji vrtić je za Povljanu jako važan, " rekao je Ivica Pogorilić, načelnik Općine Povljana za Radio Pag. "S Gradom Pagom smo u pregovorima oko spajanja našeg vrtića s Dječjim vrtićem Paški mališani u Pagu u smislu racionalizacije troškova i pregovori su daleko odmakli. Gradsko vijeće Grada Paga je o tome već raspravljalo, a kada se postigne konačan dogovor, o tome će raspraviti i Općinsko vijeće Općine Povljana."
Načelnik Pogorilić je rekao kako se u Povljani radi na nekoliko turističkih projekata što donosi novi optimizam u Općini Povljana jer će se otvoriti nova radna mjesta.
"Otvaranje radnih mjesta nam je najvažnije," rekao je Ivica Pigirilić. "To je uvjet za ostanak naših mladih na rodnoj grudi, kako se ne bi iseljavali."
Općina Povljana, kako je rekao Pogorilić, prema biračkom spisku, ima nešto preko 700 stanovnika, ali zapravo u Povljani stalno živi i oko 500 stanovnika. Cilj je zadržati mlade, potaknuti natalitet i tako demografski trend učiniti pozitivnim.
(Josip Portada/Radio Pag)

Podaci prikupljeni u kontakt formi Radio Pag doo koriste se isključivo za komunikaciju između Radio Pag doo i stranaka. Navedeni podaci Ime i prezime, Email adresa i Poruka pohranjeni su u sustavu Radio Pag doo te se ne koriste za slanje promotivnog materijala i ne dostavljaju se trećim stranama. Za komunikaciju putem kontakt forme koristi se sustav rađen u PHP-u koji za komunikaciju koristi https sigurnosni protokol. OK